De 6 beste alternativene for Windows Movie Maker du bør prøve i 2019

Jeg laget mitt første college videoprosjekt på den gode gamle Windows Movie Maker og ble øyeblikkelig forelsket i programvarens enkelhet. Microsoft drepte imidlertid filmprodusenten i 2017, og nå mangler vi gode Windows Movie Maker-alternativer eller rettere en gratis videoredigerer.

Mens det ikke er mangel på godtvideoredigeringsapper for Windows, et ideelt Windows Movie Maker-alternativ må være gratis, enkelt og viktigst av alt, eksportere videoer uten vannmerke. Støtten for innfødte overganger, musikk og animerte titler vil være en ekstra bonus. Siden Windows Movie Maker er mer en enkel redigeringsprogramvare med bare bein, vil vi ikke inkludere gratis-komplekse profesjonelle redigeringsverktøy som DaVinci Resolve, Filmhit Express Pro, etc. Med det ut av veien, her er listen min over beste alternativene for Windows Movie Maker.

Beste Windows Movie Maker-alternativer

1. Windows Movie Maker

Hvilket bedre alternativ ville være for Windows Movie Maker enn selve appen. Mens Windows Movie Maker ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting på det offisielle Microsoft-nettstedet, har heldigvis få nettsteder vedlikeholdt applikasjonene i Microsoft Windows Live Essentials 2012, for eksempel fotogalleriet, Messenger, Movie Maker, etc. Du kan laste ned Movie Maker fra archive.org eller MiniTool.

Denne versjonen av Windows Movie Maker ligner nøyaktig den forrige versjonen uten endringer i brukergrensesnittet eller den interne koden. Installasjonsprosessen ligner på hvilken som helst annen programvareinstallasjon i Windows. Imidlertid er advarselen at det kan påvirke funksjonen til den opprinnelige Photos and Videos-appen du får i Windows 10. Det er sjanser for at dette programmet kan gå i stykker og slutte å fungere så snart du oppdaterer Windows.

Last ned Windows Movie Maker

De 6 beste alternativene for Windows Movie Maker du bør prøve i 2019

2. Microsoft Video Editor

Med de siste oppdateringene integrerte Microsoft en videoredigerer naturlig med Photos & Videos-appen. Det er helt forskjellig fra den innebygde videoredigereren du får i Photos-appen. Den nye videoredigereren minner om den gamle Windows-filmprodusenten, men brukergrensesnittet er ganske moderne. For det første får du flere videolag og en tidslinje der du kan dra og slippe videoopptak. Min favorittfunksjon i appen er muligheten til å legge til titlereffekter. Du får en rekke titteleffekter, og hvis du blander dem og matcher dem med 3D-bibliotekseffektene, kan du komme med noen morsomme videoer.

Selv om Video Editor føles som en forfriskende endring fra den gamle Windows Movie Maker, har den fortsatt en lang vei å gå. Jeg fant ikke muligheten til å skille lyd fra videoen. I tillegg kunne jeg ikke stille tilpasset oppløsning eller bildefrekvens mens jeg eksporterte videoen.

De 6 beste alternativene for Windows Movie Maker du bør prøve i 2019

Hva er bra?

  • Enkel å bruke og minimal brukergrensesnitt
  • Videolag, titler og 3D-tekster med innfødte overganger
  • Innebygde temaer for å legge til filter og lyd til videoene
  • Evne til å legge til tilpasset lyd eller bakgrunnsmusikk til tidslinjen din
  • Innebygde overganger for å legge til mellom videoer
  • Maksimal ut-oppløsning er 1080p

Hva er ikke det?

  • Kan ikke fjerne eller skille lyd fra en video
  • Ingen tilpasset eksportoppløsning

Last ned Microsoft Photos

3. Avidemux

Avidemux er en enkel videoredigerer der du kan komme i gang uten noen veiledning. Den samme grunnen til at Windows Movie Maker hadde en enorm appell. Appen har et rent hvitt grensesnitt som ikke skriker videoredigerer i ansiktet ditt. Du kan fortsette direkte ved å slippe videoen din i appen. Lekehodet er nederst, du kan skrubbe over det for oversikten. Den har A- og B-poeng i videoen som fungerer som start- og sluttpunkter for videoen din.

Når du endrerVideoutgang alternativ fra kopi til MPEG2 eller noe annet, vil du ha Filters-knappen aktivert. Klikk på den og du vil se en hel dialogboks med overganger dukker opp. Det er flere overganger, fargeeffekter og andre filtre i denne menyen som kan dras og slippes på klippet ditt.

Microsoft drepte filmprodusenten i 2017, så her er noen av de beste alternativene som er gratis, enkle å bruke og uten vannmak i den endelige gjengivelsen.

Lese:5 beste open source audio editor du bør prøve

Avidemux er en typisk programvare med åpen kildekode, og har fryktelig brukergrensesnitt. UI-elementplasseringen er forferdelig. I tillegg er det veldig vanskelig å skille mellom flere filer på tidslinjen.

Hva er bra?

  • Evne til å håndtere flere videofiler
  • Overganger, fargefiltre osv.
  • Audio Editor

Hva er ikke det?

  • Uintuitivt brukergrensesnitt
  • Playhead ser forvirrende ut når
  • Manglende evne til å skille lyd og video

Last ned Avidemux

4. ShotCut

ShotCut har fått mye trekkraft i disse dager, da det ikke bare er gratis og enkelt å bruke, men også plattform. Selv om grensesnittet ikke en gang er i nærheten av Windows Movie Maker, bringer det alle Windows Movie Maker-funksjonene til bordet. Du har den samme gamle tidslinjen nederst der du kan kutte, bli med eller koble lyd fra klippene.

Shotcut kan være et ideelt alternativ for Windows Movie Maker, men det har en bratt læringskurve. For eksempel har programvaren ganske mye overgang, men de er vanskelig å finne. Kommer du fra Windows Movie Maker, vil du ha vanskelig for å finne ut verktøyene og overgangene. Bare i tilfelle hvis du gir ShotCut et skudd, her er en detaljert videoopplæring for nybegynnere.

video, film, windows, bra, maker, twindows, som, overganger, wnload, shotcut, editingols, hard, makers, microsoft, multiple

Hva er bra?

  • Evne til å kutte, trimme, justere hastigheten
  • Overgangseffekter
  • Audio Editor og Waveform justering
  • Støtter mobile 4k-videofiler

Hva er ikke det?

  • Vanskelig å finne transformasjons- og redigeringsverktøy
  • Ingen innfødte titler eller intro-sekvenser

Last ned ShotCut

5. OpenShot

OpenShot som navnet høres ut, ligner ganske mye på ShotCut. Brukergrensesnittet har en nær likhet med ShotCut med vinduene og elementene ordnet i samme rekkefølge. For eksempel har du tidslinjen nederst, videospiller øverst til høyre og videofiler øverst til venstre. Imidlertid fant jeg det mye mer intuitivt enn ShotCut.

Til å begynne med kan du importere en videofil ved å dra og slippe den enten på tidslinjen eller i prosjektvinduet. Mens det i ShotCut først må importeres i prosjektvinduet. Å introdusere en overgang er like praktisk som å høyreklikke på tidslinjen og velge animasjonen. Alternativt kan du gå til Overganger-fanen og dra og slippe en hvilken som helst effekt på videofilen. I likhet med Windows Movie Maker har du noen innebygde fargeeffekter som negative, piksler osv.

De 6 beste alternativene for Windows Movie Maker du bør prøve i 2019

OpenShot er en ideell videoredigeringsapp med bare én ulempe. Manglende evne til å laste opp filen direkte på sosiale medier som YouTube, Twitter, etc, som var et populært alternativ i Windows Movie Maker.

Hva er bra?

  • Evne til å kutte, trimme, justere hastighet og skille lyd
  • Innebygde overganger og fargeeffekter
  • Flere video- og lydspor
  • Støtter mobile 4k-videofiler
  • Innebygde animerte titler

Hva er ikke det?

  • Manglende evne til å eksportere til YouTube, Twitter, etc.

Last ned OpenShot

6. Lysverk

Lightworks er kanskje ikke det ideelle alternativet for Windows Movie Maker. Det er mer et springbrett fra Windows Movie Maker. Hvis du er seriøs med redigering, tilbyr Lightworks en mengde video- og lydredigeringsverktøy. Appen har en intens mengde verktøy som strekker seg fra VFX, Audio og Video, som er pent stablet øverst i form av en fane.

I kategorien Rediger har du prosjektfilene og tidslinjen. I VFX-fanen får du de virkelige fargekorrigeringsverktøyene, transformasjonene og innebygde overgangene osv. Du får også tilpassede lydforhåndsinnstillinger som fjerning av vindstøy, bassforsterker, equalizer osv.

De 6 beste alternativene for Windows Movie Maker du bør prøve i 2019

Hva er bra?

  • Redigeringsverktøy som klipp, trim, skjøting, etc.
  • Innebygde overgangseffekter som fade, crossfade, push, etc.
  • Innebygd forhåndsinnstillinger for støy og animasjon.
  • Godt kategorisert brukergrensesnitt

Hva er ikke det?

  • Den gratis versjonen begrenser eksporten til 720p

Last ned Lightworks

7. Filmora9

Da jeg startet YouTube-kanalen min, var Filmora den mest intuitive videoredigereren jeg kunne få tak i. Hovedårsaken var Chroma keying. Jeg brukte en grønn skjerm, og den eneste programvaren som kunne hjelpe meg med å kutte den ut rent, var Filmora9. I utgangspunktet har den alle de grunnleggende verktøyene du ønsker i en videoredigerer. For en grunnleggende videoredigerer er den den mest intuitive videoredigereren der ute, og for en strømbruker har den nok verktøy til å holde deg hekta. Det eneste kompromisset i gratisvarianten er vannmerket på videoer.

For mer informasjon kan du lese opp vår full gjennomgang av Filmora9.

Microsoft drepte filmprodusenten i 2017, så her er noen av de beste alternativene som er gratis, enkle å bruke og uten vannmak i den endelige gjengivelsen.

Hva er bra?

  • Godt kategorisert, intuitivt og polert brukergrensesnitt
  • Redigeringsverktøy som klipp, trim, skjøting, etc.
  • Lydredigeringsverktøy for å fjerne støy og forbedre tonehøyde
  • Keyframing for å indusere 2D-animasjoner og overganger

Hva er ikke det?

  • Vannmerke i den gratis varianten

Last ned Filmora9

8. Jahshaka

Nå er Jahshaka en veldig lite kjent videoredigerer. Hovedårsaken er at det ikke først og fremst er ment for videoredigering. Jahshaka markedsfører det som en VR-byggeprogramvare med mange 3d-verktøy. Imidlertid har den en fantastisk innebygd videoredigerer hvor du kan importere dine vanlige video- og lydklipp og gå videre med virksomheten. Jahshaka har en liten læringskurve, men den fantastiske dokumentasjonen vil hjelpe deg å komme ombord ganske enkelt.

video, film, windows, bra, maker, twindows, som, overganger, wnload, shotcut, editingols, hard, makers, microsoft, multiple

Hva er bra?

  • Redigeringsverktøy som klipp, trim, skjøting, etc.
  • Godt kategorisert og polert brukergrensesnitt
  • Mange VR- og 3D-verktøy

Hva er ikke det?

  • Har en ganske hard læringskurve

Last ned Jahshaka

Innpakning

For engangsredigering eller middelmådige ting kan du prøve de innfødte Microsoft Photos eller den originale Windows Movie Maker. For et grundig alternativ vil jeg virkelig anbefale OpenShot. I tilfelle du er seriøs med redigering eller gjør det som en del av innholdsopprettelsen, er Lightworks et godt utgangspunkt.

Gi beskjed i kommentarene nedenfor hvis du har spørsmål eller problemer angående redigeringsverktøy eller videoproduksjon.

Les også:Beste online videoredigerer uten vannmerke (2018)

Se Også