Beste open source videoredigerere for Windows, Mac, Android, iOS

Vi blogget nylig om de beste programvare for videoredigering for YouTubers, og noen av dere sendte oss e-post og ba om gratis og åpen kildekode-alternativer. Så her er vi, med en liste over videoredigerere med åpen kildekode for hver større plattform.

Ikke mange alternativer. Hvorfor?

Hvis du kommer hit fra Google, vet du kanskje allerede, det er ikke mange alternativer når du leter etter videoredigerere med åpen kildekode. En grunn til det er det faktum at videoredigerere generelt brukes kommersielt og trenger konstant oppdatering, og det er derfor det er fornuftig å selge dem i stedet for bare å gi det gratis. Men likevel er det noen nuggets som vi i TechWiser klarte å finne for deg.

Siden teknologigigantene kjemper om vår oppmerksomhet og det er flere plattformer å velge mellom, vil jeg dele noen videoredigerere, åpen kildekode, selvfølgelig, som du kan bruke på hvilken som helst enhet. I tillegg er en av dem tilgjengelig på alle plattformene. Dette er for å gi konsistens i arbeidet ditt.

1. Open Source Video Editor for Windows

La oss begynne med Windows, da det er et av de mest brukte operativsystemene i verden. Elsker det, hater det, du finner det overalt. Bra jobb, Bill Gates.

Shotcut er en open source videoredigerer som er tilgjengelig på flere plattformer som Windows, Linux og Mac. Den kommer med en rekke funksjoner med støtte for FFmpeg. FFmpeg er en serie biblioteker og verktøy som hjelper til med lyd- og videoredigering.

Merk: Her er en omfattende guide om FFmpeg og hvordan du bruker den. Du finner mer på nettet.

Beste open source videoredigerere for Windows, Mac, Android, iOS

Du kan jobbe med forskjellige videoformater med 4k, titler, og det er støtte for komposisjon, overgang. Det er en rekke videoeffekter du kan velge å bruke på videoen din. Videoredigering er ikke bare styrke. Shotcut tilbyr fantastiske lydredigeringsverktøy også som filtre, omfang, miksing, effekter og overganger.

Shotcut har en veldig fin brukergrensesnitt som ser profesjonell ut og fungerer utrolig bra for en FOSS. Det kan også fungere med HTML- og MLT XML-filformater. Den støtter også flere kodeker enn de fleste videoredigeringsverktøy der ute.

Shotcut er mer egnet for mellomprodukter og eksperter enn nybegynnere som ønsker å legge til enkle effekter på strandferievideoene sine for Instagram og Facebook. Det er apper tilgjengelig for det.

Beste open source videoredigerere for Windows, Mac, Android, iOS

Brukergrensesnittet er ganske enkelt når du starter programvaren, og du tror kanskje det bare er en spiller. Når du begynner å rote med knappene og rullegardinmenyene, vil du innse det fulle potensialet.

Shotcut er helt gratis uten annonser eller annen tredjepartsprogramvare.

Last ned Shotcut for Windows | Mac | Linux (gratis)

2. Open Source Video Editor for Mac

Selv om Shotcut også er tilgjengelig for macOS, ønsket jeg å snakke om en annen programvare som kan bruke den virkelige kraften til din Mac.

Blender, en gratis og åpen kildekode-programvare (FOSS), er en vanvittig kraftig videoredigerer som brukes mye av profesjonelle YouTubers, spillprodusenter, indie- og store filmskapere, og til og med tekniske simuleringer. Faktisk ryktes det at den ble brukt i produksjonen av Spiderman 2. Denne videoredigereren er skrevet helt i C ++ og python.

Uansett hvilken plattform du jobber med, her er noen av de beste open source-videoredigererne for Windows, Mac, Linux, Android og iOS. Gå og lag noe fantastisk!

Blender er fantastisk når du vil lage 3D-videoer og animasjoner. En åpen GNU-lisensiert programvare, den kommer med verktøy for animasjon, karakterutvikling, modellering og nodeverktøy.

Video Sequence Editor eller VSE er verktøyet som lar deg jobbe med transformasjoner, fargevalg og blanding blant andre.

video, openurce, gratis, vilje, linux, windows, support, tsupport, blender, plattformer, ffmpeg, lineær, supports, freend, redaktører

Blender vil ta litt tid å bli vant da det er mange funksjoner og verktøy å mestre, men når du først har fått tak i det, bør du kunne lage noe virkelig fantastisk. En videoredigerer fortalte meg en gang at han også kunne bruke Blender til ikke-destruktiv (ikke-lineær) videoredigering.

Last ned Blender for Mac | Windows | Linux (gratis)

3. Open Source Video Editor for Linux

Igjen, Blender og Shotcut, begge er åpen kildekode og tilgjengelig på alle de 3 populære plattformene. Men hvis du kjører en Linux-maskin, er sjansen stor for at du trenger noe mindre kraftig og mer enkelt. Ikke alle vil lage en film. Noen av oss er glade for å legge ut tilfeldige ferievideoer på Facebook og Snapchat.

Vi snakket om ikke-lineær videoredigering i Blender. Kdelive, en annen åpen kildekode videoredigerer som er tilgjengelig for Linux, Windows og Mac, står for KDE ikke-lineær videoredigerer. Det ble bygget fra grunnen av for å være enkelt og enkelt basert på MLT-rammeverket. Den støtter stort sett alle videofilformatene.

Beste open source videoredigerere for Windows, Mac, Android, iOS

Du må kompilere den for Mac og Windows, det er det. Kdenlive er bra for redigering av små videoer og ikke redigering av filmklipp. Grensesnittet kan være bedre enn det det er for tiden, men fortsatt profesjonelt.

Beste open source videoredigerere for Windows, Mac, Android, iOS

Kdenlive kommer med FFmpeg, noe som betyr at det er støtte for stort sett alle kodene du kan tenke deg og bruke. Det er støtte for multispor, spesialeffekter og overganger. Hvor det skinner er brukerforumet hvor du vil finne et aktivt samfunn som er klar til å hjelpe deg.

Last ned Kdenlive for Linux | Mac | Windows

4. Open Source Video Editor for Android

Jeg elsker F-Droid. De har noen av de mest fantastiske åpen kildekode-mobilapper noen gang. Video Transcoder er en FOSS, GNU General Public License, med støtte for et bredt utvalg av videoformater.

Uansett hvilken plattform du jobber med, her er noen av de beste open source-videoredigererne for Windows, Mac, Linux, Android og iOS. Gå og lag noe fantastisk!

Du kan bruke den til å trimme, klippe og bli med i videoer, og også trekke ut lyd fra videoen. En app med støtte for FFmpeg måtte være fantastisk. Ved hjelp av FFmpeg kan du omkode videofiler til forskjellige formater. Det FFmpeg betyr også at det støtter ganske mange kodeker.

Lese: Beste apper på Fdroid

video, openurce, gratis, vilje, linux, windows, support, tsupport, blender, plattformer, ffmpeg, lineær, støtter, freend, redaktører

Det er støtte for forskjellige filtre og effekter med muligheten til å kontrollere hastighet og overganger.

Last ned Video Transcoder for Android

5. Open Source Video Editor for iOS

Vi klarte ikke å finne noen open source videoredigerer for iOS. Imidlertid er iMovie et robust videoredigeringsverktøy som ble bygget av Apple selv. Appen er gratis å laste ned og bruke. Det fungerer både på iOS og macOS, noe som er et pluss.

Beste open source videoredigerere for Windows, Mac, Android, iOS

Du kan legge til titler, noen spesialeffekter og bakgrunnsmusikk på farten. iPhones er kjent for sine DSLR-lignende bildekvaliteter, og med den tanken i tankene støtter iMovie 4k. Det er ekstra støtte for kringkasting, bilde-i-bilde, delt skjerm og hastighetskontroll.

iMovie er ikke dårlig, men det er sikkert andre alternativer tilgjengelig på App Store. Disse alternativene vil imidlertid ikke være gratis.

Last ned iMovie for iOS | Mac os

Wrapping Up: Open Source Video Editor

Det er noen få kraftige open source videoredigerere tilgjengelig for alle plattformer med mye kompatibilitet på tvers av plattformer. Hvilken du bør bruke, avhenger av bruk og prosjekt i stedet for en kostnad fordi de alle er gratis. Jeg vil foreslå Blender fordi den er veldig kraftig og Kdenlive hvis du leter etter noe mer grunnleggende.

Hvis du har god Internett-hastighet, kan du også prøve en av disse online videoredigerer. Selv om de ikke er åpen kildekode, er det gode med dem at du ikke trenger å laste ned programvare eller registrere deg for noe.

Se Også