7 beste 5K-treningsapper for iOS og Android

Vi har snakket om 10K apper for løpstrening før. Imidlertid er en så lang avstand ofte rettet mot fagfolk. Det tar også lang tid og energi å trene for. Hvis du er som meg og ikke har mye tid på hånden eller er nybegynner, er det et smart trekk å sikte på 5K. Det er mange 5K-apper som er tilgjengelige i markedet. Men hvilken er den beste 5K-treningsappen for smarttelefoner? Vel, la oss sjekke ut.

5K treningsapper for nybegynnere

1. Enkel C25K (åpen kildekode)

Hvis du ønsker å holde deg borte fra nysgjerrige øyne, er Simple C25K et godt valg. Det er en åpen kildekode 5K trenings- og løpeapp tilgjengelig på F-Droid (Android). Appen er basert på Josh Clarks treningsprogram for sofa til 5K opprettet i 1996. Den har en daglig treningsseksjon som strekker seg over 9 uker. Videre indikerer det hvert vellykket intervall med en vibrasjon. Så du trenger ikke å se på telefonen din hele tiden.

7 beste 5K-treningsapper for iOS og Android

Brukergrensesnittet til appen virker datert. I sammenligning med nåværende treningsapper kan du finne dem utdaterte. Men for noen som leter etter en app med bare bein uten annonser, abonnement eller flere planleggingsprogrammer, er det et godt valg.

Få enkel C25K for Android

2. Bare løp: Null til 5K

Selv om den ikke er åpen kildekode, er Just Run veldig lik den forrige 5K-app-appen når det gjelder brukergrensesnitt. Du må velge mellom Zero til 5K eller 5K til 10K treningsprogram, avhengig av treningsnivået ditt. Appen følger også Josh Clarks sofa til 5K-program. Videre er rask gange, oppvarming og løp fargekodet for bedre oversikt.

7 beste 5K-treningsapper for iOS og Android

Andre funksjoner som er nyttige er halvveis fremdriftsvibrasjon, trenerstemmealternativer ($ 2,5) og slette data-funksjonen. Bortsett fra det, har den en FAQs-seksjon for å svare på alle spørsmålene dine som en nybegynner, for eksempel, er 5K riktig for deg, hvordan du kan varme opp, hva om du ikke kan fullføre en dags fremgang osv.

Bare kjør: Null til 5K for Android

3. 5K Runner

Hvis du ofte finner deg selv sliter med motivasjon, kan en lydtrener hjelpe deg ut av sporet. Den forrige 5K-treningsappen ga bare lydinstruksjoner etter å ha fullført ett intervall. På den annen side viser 5K Runner stadig motivasjonsord med jevne mellomrom. Du har også en Spotify- og YT Music-knapp øverst. Så du kan også lytte til favorittspillelisten din mens du kjører.

Leter du etter de beste 5K-treningsappene for Android eller iOS? Her er en liste over de beste 5K-kjørende appene som kommer i gang på kort tid.

Som 5K-løper kan du få prestasjonsmerker på hver vellykkede løpetur. Appen har en historikkdel som beskriver alle fremdriftene dine. Så, bør du installere 5K Runner med en gang? Vel, hvis du ønsker å betale. Den tilbyr en 8-ukers treningsplan, men den gratis versjonen gir deg bare den andre uken. Du kan låse opp alt annet med en engangsbetaling på $ 3, som også fjerner bannerannonser nederst.

Få 5K Runner for (iOS | Android)

4. C25K - 5K Running Trainer

C25K er den offisielle Couch to 5K trenings- og løpeappen som brukes av de fleste løpende samfunn over hele verden. Hvis du fremdeles ikke er overbevist, kan du sjekke brukeranmeldelser fra C25K-appen. Kommer til appen, den har en 8-ukers treningsplan. Du kan også koble den til MyFitnessPal-appen når du er ferdig med arbeidet.

løping, trening, bare, ndroid, fremgang, løper, uke, timend, enkel, god, sofa, ser, stemme, zombier, nike

Det beste er at du kan lytte til Zen power-spillelisten for å forsterke løpeturen. Det er en innfødt funksjon, slik at du heller ikke trenger noen annen musikkspiller. C25K Running Trainer koster $ 4,99 / måned som låser opp kalorisporing, ubegrenset musikk og pro-running apps (10K, 13.1K).

Få C25K - 5K Running Trainer for (iOS | Android)

5. Zombies Run! 5K Trening

Tenk deg en post-apokalyptisk verden der du er en av få overlevende etter en zombieepidemi. Ja, Zombies Run er nøyaktig temaet slik og gir deg et 8-ukers treningsprogram som ligner på de andre 5K treningsappene vi diskuterte ovenfor. Imidlertid inneholder den en lydguide som er basert på zombiehistorien. Jeg vedder på at det vil holde adrenalinet høyt hele tiden.

7 beste 5K-treningsapper for iOS og Android

Den populære og unike 5K løpe- og treningsappen har også et interaktivt kart som sporer løpene dine sammen med en fremdriftsrapport etter hvert løp. Bortsett fra det støtter den WearOS slik at du kan koble den sammen med smartklokken din. Så hvis historien og spillingen interesserer deg, kan du låse opp alle de 25 treningsøktene for $ 7,15 / måned.

Få Zombies Run! 5K trening for (iOS | Android)

6. Nike Run Club (GPS-sporing)

Jeg er sikker på at ikke alle av dere vil ha en guidet 5K-trener. De fleste av dere trenger bare en app som registrerer den daglige fremdriften din med telefonens GPS. Vi har snakket om best kjørende apper for Android og Nike Run Club var vårt beste valg. Appen har lydguider fra profesjonelle idrettsutøvere. Det er tre mål du kan velge mellom, for eksempel avstand, tid og hastighet. Bare mat inn 5K, så er du klar.

7 beste 5K-treningsapper for iOS og Android

Det eneste bryet jeg fant var den manuelle påloggingen. Hvis det innførte en pålogging med Google-konto med ett trykk, ville det vært bra. I tillegg til det kan du laste inn musikk fra ditt lokale bibliotek og til og med aktivere milepæljubel for å holde deg pumpet.

Skaff deg Nike Run Club for (iOS | Android)

7. RunGo Voice Guided Training

Alle disse 5K-treningsappene er bortkastet tid og krefter hvis du ikke løper på en god sti, konsekvent. Si at du har flyttet til en ny by eller bare ønsker å eksperimentere med vei / grus eller terrengkjøring. RunGo har hundrevis av bekreftede ruter av løpere over hele verden. Videre kan du også lage en tilpasset rute.

Leter du etter de beste 5K-treningsappene for Android eller iOS? Her er en liste over de beste 5K-kjørende appene som kommer i gang på kort tid.

Det er en ganske fin søkefunksjon der du kan se etter og laste ned en prøve på forhånd. Hvis du spesifikt leter etter funksjoner som sosial feed, løpende utfordringer, sosial feed osv. Kan du sjekke ut disse apper for å finne løpestier rundt deg.

Få RunGo Voice Guided Training for (iOS | Android)

Avslutningsanmerkninger: Hvilken 5K kjører app bør du velge

Jeg håper du fant en 5K treningsapp for deg selv som passer dine behov og holder deg i gang. Du kan velge hvilken som helst av 5K-appene som kjører, så lenge du holder deg til 8-ukersprogrammet som foreslått. Imidlertid foreslår jeg at du prøver Zombie Run som kommer med en historie vri. Det er et veldig unikt konsept og gjør løpeturen morsommere.

Les også: Strava vs Runtastic: Hvilken app kjører som passer for deg

Se Også