Oppo Enco M31 Neckband Review - Bra for lydfiler?

Detaljhandel med Rs 1,999, Oppo Enco M31 Neckband kommer med type C-lading, 12 timers batterilevetid, magnetisk avspillingskontroll, men det som virkelig fikk øynene mine var Bluetooth Hi-Fi. Det er et av få nakkebånd som støtter LDAC til denne prisen.

Så, nå lurer du på "Er LDAC virkelig så strålende?" og enda viktigere “Skal du kjøpe Oppo Enco M31?”. Det korte svaret er ja, og det lange svaret er - Len deg tilbake, ta litt snacks, her er en detaljert gjennomgang av Oppo Enco M31 nakkebånd.

Oppo Enco M31 Neckband Review

En Bluetooth-lydenhet må inneholde fire ting - Bygge kvalitet (komfort inkludert), Lyd, tilkobling og samtalekvalitet. Jeg vil nærme meg denne anmeldelsen på samme måte.

1. Bygg kvalitet

Byggkvalitet og komfort er den høyeste prioriteten i alle bærbare lydprodukter. Når vi snakker om Oppo M31, er bygningen et sted midt i billig og premium. Den er bygget helt av plast, men gummibelegget på ledningen og nakkebåndet gir litt premiumfølelse.

Oppo Enco M31 Neckband Review - Bra for lydfiler?

Du har 3 knapper på venstre side - Strøm, Volum opp og Volum ned. Strømknappen er multifunksjonell og gjør tre ting:

  • Enkelt trykk: Spill av / pause musikk, godta / avvis samtaler
  • Dobbelt trykk: Veksle mellom bassmodus og balansert modus
  • Trippel trykk: Få tilgang til Google Assistant eller Siri

Knappene er helt laget av plast og er ikke klikkbare nok. Volum opp-knappen har en litt hevet prikk som gjør det lettere å skille fra de andre to knappene. Imidlertid er det ingenting av den typen på Volum ned-knappen eller Av / på-knappen, og til denne datoen traff jeg alltid på strømknappen.

Oppo Enco M31 er IP X5 vanntett.

Oppo Enco M31 har en magnetisk rygg som gjør at knoppene klikker på plass når de ikke er i bruk. Dette slår også av knoppen, og de kobler seg fra telefonen. Dette er en fin funksjon og slags standard på trådløst nakkebånd i dette området. Det fungerer bedre enn Play / Pause-knappen. Dessuten er det ikke noe alternativ å hoppe til neste eller forrige sang som er en bummer. Og i tilfelle lurer du på at du ikke kan bruke en tredjepartsapp som Button Mapper. Det fungerer ikke.

Komfort

Når de kommer ned til øreproppene, i likhet med hele nakkebåndet, er de også bygget av plast. Knoppene har et pilleformet design og sitter flush i ørene. Disse spretter ikke ut som det vanlige Realme-nakkebåndet eller One Plus Wireless Z. Det er ingen finner eller gummiert overflate for et godt grep. Men overraskende nok setter de seg godt i øret og passer godt. Jeg har brukt dem til å lytte til podcaster, lydbøker under min lange løp, og jeg hadde ingen problemer. Jeg trengte ikke engang å justere dem under løpeturen.

Oppo Enco M31 Neckband Review - Bra for lydfiler?

2. Lydkvalitet

Dette er det mest spennende ved øreproppene, og lydkvaliteten er virkelig utenfor sin liga. Lydbildet og stereoseparasjonen er så gode at det til tider kan sammenlignes med de kablede øretelefonene. Instrumentseparasjonen er veldig bra. Jeg hørte på "Jeg er en jeger" fra Gangs Of Wasseypur, og skillet mellom vokal, trommer og dhantal er ganske tydelig.

Det har vært lenge jeg har hørt dette nivået av klarhet og stereoseparasjon i en trådløs lydenhet i et budsjettområde.

Lav, mellom og høy

Når jeg snakker om frekvensresponsen, vil jeg si at den har en varmere lydsignatur. Hvis du liker å lytte til hip-hop eller gitaromslag, kan du prøve bassmodus (dobbeltklikk på av / på-knappen). Det gjør gitaren og beats i sangen mer livlig. For alt annet, hold deg til balansert modus. Midtene er gode og ørepluggene tilpasser seg godt lydkarakteren.

Høydepunktene er ikke så bra, men det er noe du kan forvente av en budsjettdynamisk driverhøretelefon. Jeg hørte på “Eye of the Tiger” fra Rocky 3 som har mye cymbal i seg. De ruller for det meste rett etter at du har hørt dem. Alt i alt er disse ganske allsidige for det meste av lydsjangeren.

LDAC

LDAC er den mest hypede delen av Oppo Enco Wireless Buds. Hvis du ikke vet det, er LDAC en tapsfri Bluetooth-lydkodek. Den kan fungere så høyt som 990 Kbps, og dette gir Oppo-knoppene et utvidet område på 20 Khz - 40 Khz. For å gi deg et perspektiv, tillater SBC en maksimal overføringshastighet på 320 Kbps. Nedenfor er et diagram som viser deg en sammenligning av maksimale overføringshastigheter for forskjellige Bluetooth-kodeker.

Oppo Enco M31 er de eneste budsjett-øretelefonene som tilbyr Hi-Fi lydkvalitet. Så er de de beste budsjett-øretelefonene for lydfiler? Her er anmeldelsen

Lese: Hvordan få bedre lydkvalitet fra Bluetooth-hodetelefonene dine med LDAC

Nå, for å kunne nyte den ultimate Hi-Fi Bluetooth-lydkvaliteten, trenger du en enhet som støtter LDAC Bluetooth-lydkodek. Android-enheter som kjører Android 8.0 og nyere, støtter som standard LDAC. Imidlertid støtter iPhones ikke LDAC. Du trenger også musikk som er 960+ Kbps for å streame med den høyeste bithastigheten.

Jeg sier offline fordi YouTube og Spotify strømmer normalt rundt 196 Kbps med premiumkunder som får muligheten til å streame med 320 Kbps maks. I tilfelle du har en Tidevannspremie, vil du få den høye lydkvaliteten på 960 Kbps, hold deg til det.

Spill og ventetid

Hvis spill er din prioritet, bør du ikke engang tenke på Bluetooth-øretelefoner. Men for uformelt spill gjør Oppo-en en sub-par jobb. Jeg spilte mye GTA V (Story Mode) med disse. Stereoseparasjonen er ganske bra, og du vil kunne skille skudd og fotspor fra begge sider. Volumet er litt på undersiden, og du vil alltid måtte være rundt 80-90% volum. Men med skytespill i sanntid som PUBG eller COD, er det bare forferdelig. Det er nok ventetid, og hele opplevelsen er skurrende.

Når det gjelder Netflix- og YouTube-videoer, vil du kunne legge merke til en liten ventetid, ikke så ille som spill, men synlig. Jeg prøvde å måle ventetiden ved hjelp av Android-appen Earbuds Delay Test. Den svevde rundt 250-300 ms, noe som er for mye. I en lignende prisklasse har du OnePlus Wireless Z som gir en spillmodus med lav latens. Det reduserer ventetiden til 110 ms. Så det ville være et mye foretrukket alternativ for mobilspill.

3. Ring kvalitet

De fleste av nakkebåndene har en 2 eller 3 mikrofonoppstilling for å utføre støyreduksjon av maskinvaren. Oppo Enco M31 har imidlertid en enkelt mikrofon. Så det gjør programvarebasert støyreduksjon som ikke er så effektiv. For å gi deg et perspektiv, nedenfor er mikrofoneksempler fra telefonens interne mikrofon og Oppo Enco M31.

Galaxy Note 9 samtaleopptak:

Oppo Enco M31 Samtaleopptak:

Det er tydelig at telefonens dobbel mikrofonoppsett gjør en bedre jobb med å avbryte støy og gjøre stemmen min mer naturlig eller menneskelig. Mens Oppo Enco M31 gjør en slags prosessering og lyden høres robot ut. Samtaleopplevelsen er ikke så ille, men definitivt ikke bedre enn den mobile enheten din.

4. Batterilevetid og tilkobling

Oppo lover 12 timer kontinuerlig lydavspilling på AAC og 6-7 timer på LDAC. Jeg vil ikke klage på batteriets levetid fordi 10 minutters lading kan gi deg omtrent 3 timer LDAC-avspilling og rundt 5 timer med ikke-LDAC-avspilling.

Den lades med hvilken som helst QC 3.0- eller Type-C PD-lader. Du kan få det fra 0-100 på omtrent 60 minutter. Mens den lades, vil du ha en rød, subtil LED som lyser nær av / på-knappen. Når den er fulladet, blir lysdioden grønn. Men jeg vil påpeke at jeg hadde få problemer med å lade med en USB-C PD-lader. Noen ganger ville det ikke lade seg, og jeg måtte snu USB-C-kabelen for å starte lading.

enco, kvalitet, oppo, trådløs, lading, ldac, build, enhet, som, kbps, spill, hbattery, liv, bluetoothudio, trykk

Videre kan Oppo M31’s bytte mellom to sammenkoblede enheter samtidig. Du må bare trykke lenge på "Volum opp + Volum ned" -knappen. Jeg brukte den til å veksle mellom en Windows-bærbar PC og en Android-enhet. Det fungerte 7/10 ganger, og hele prosessen tar sunne 20-30 sekunder. Ikke intuitivt, men håndterbart likevel.

5. Priser og konkurranse

Mens jeg brukte enheten og kjøpte den, var den priset rundt 1 999 INR. Men i skrivende stund viser Amazon-noteringen INR 2, 499, som er en stor prisforskjell.

OnePlus Wireless Z er priset til INR 1999, som er INR 500 billigere. De gir mye bedre samtalekvalitet, 20-timers batterilevetid, bedre totalbygging og spillmodus med lav latens. Hvis du leter etter andre alternativer, er det et tidligere anbefalt produkt - Realme Buds Wireless. Det er priset rundt 1799, har samme magnetiske avspillingskontroll og en overlegen metallisk konstruksjon.

Skal du kjøpe det?

Vel, hvis lydkvaliteten er alt du bryr deg om, er det til og med rundt prisklassen INR 2499 ingen Bluetooth-øretelefoner som tilbyr LDAC eller bedre lydkvalitet. Valget er ganske enkelt Oppo Enco M31. De tilbyr god lydkvalitet, men en gjennomsnittlig bygging, samtalekvalitet og ventetid.

For alle andre, få OnePlus Wireless Z. De tilbyr bedre samtalekvalitet, 20-timers batterilevetid, rask enhetsbryter og bedre byggekvalitet.

Les også: Redmi Airdots Review - Fornyet Mi Airdots?

Se Også