Oppfatning vs Obsidian: Hvilken produktivitetsapp er bedre for deg

Produktivitetsmarkedet blomstrer i disse dager. På den ene siden har vi modulære løsninger som Oppfatning, lufttabellog Coda. På den annen side utforsker oppstart som Roam Research og Obsidian det andre digitale hjernekonseptet med grafer og tilbakekoblingsnotater. Blant dem blir både Notion og Obsidian populære blant tidlige adoptere. Hvis du blir forvirret mellom de to, så les sammenligningen for å finne alle forskjellene.

Oppfatning vs Obsidian

Sammenligningen er basert på tilgjengelighet på tvers av plattformer, brukergrensesnitt, funksjoner, deling, noteringsfunksjoner, pris og mer. La oss komme i gang.

Tilgjengelighet på tvers av plattformer

Begrepet kantes ut Obsidian her. Begrepet er tilgjengelig på Android, iOS, Windows, Mac og nett. Programvaren har også plattformsspesifikke funksjoner som push-varsler og iOS 14-widgets.

Obsidian, som et nytt barn rundt blokken, har ikke en mobilapp på tilbudet. Du har bare tilgang til appen på Windows, Mac, Linux og nettet. Selskapet er for tiden beta-tester sine mobilapper med en valgt brukergruppe.

UI og organisasjon

Du vil legge merke til forskjeller rett fra brukergrensesnittet og deretter senere mens du organiserer notater i Notion og Obsidian. I Notion oppretter du et arbeidsområde og begynner å legge til sider i det. Man kan også legge til undersider på sider og koble til en side med en annen.

Det er også en favorittdel. Du kan favorisere en side eller underside og få tilgang til dem raskt fra venstre sidefelt. Når det gjelder tema, støtter Notion både lyse og mørke temaer.

Oppfatning vs Obsidian: Hvilken produktivitetsapp er bedre for deg

Obsidian bruker begrepet Vault. Du oppretter et hvelv og begynner å legge til mapper og notater til det.

Som standard har du et alternativ for å lagre Arkiv på enheten. Når det gjelder utseendet, har Obsidian en lys og mørk temastøtte med en gjennomsiktig effekt som et alternativ. Det ser sikkert iøynefallende ut med det mørke standardtemaet.

Oppfatning vs Obsidian: Hvilken produktivitetsapp er bedre for deg

Grunnleggende og notater

Før vi begynner å snakke om alle funksjonene i detalj, la oss snakke om det grunnleggende i begge noteringsappene. Så du vet hva du går ut på med noen av dem.

Notion fungerer best som et personlig databaseverktøy for å holde oversikt over notater, prosjekter, klassnotater, møtenotater og mer. Du kan alltid velge Oppfatningsmaler å lage en mini-abonnementssporing, finans-app, eller vanesporing i Notion.

Notion og Obsidian er to av de beste produktivitetsprogramvareløsningene der ute. Les sammenligningen for å velge den perfekte programvaren for deg.

Obsidian fungerer som en annen digital hjerne for deg. Hele programvaren er designet rundt 'linking your thinking' -konseptet. Det etterligner i utgangspunktet hvordan den menneskelige hjerne fungerer for å koble tanker i sinnet.

visning, digital, ta, side, lage, personlig, tnotes, side, obsidianre, få, obsid, basert, kryss, plattformtilgjengelighet, funksjoner

Når det gjelder notater, kan du bruke alle de vanlige redigeringsalternativene til å designe et notat. Obsidian har markdown-støtte, men du må kjenne deg rundt markdown-triks for ønsket resultat.

Funksjoner

Begrepet er avhengig av maler for å komme i gang. Du kan bruke de innebygde og fellesskapsmalene for å forbedre Notion-sideanken. Man kan også legg til tredjeparts Notice-widgets for å designe en tilpasset side basert på dine preferanser.

Du kan bruke Notion som en oppgavebehandling eller prosjektledelse verktøy. Det er helt tilpassbart, og det er opp til deg å få programvaren til å fungere for deg.

Oppfatning vs Obsidian: Hvilken produktivitetsapp er bedre for deg

Med bruk av emojier, bannere og blokker vil en grunnleggende Notisside se bedre ut enn Obsidian. Brukere har også et alternativ for å vise sider i flere visninger, for eksempel Liste, Tidslinje, Kalender, Tavler og mer.

Obsidian har to morderfunksjoner i ermet. Den første er tilbakekobling. Mens du legger til notater, kan du legge til [[sidenavn]] parentes og lenke siden til et annet notat. Dette endrer spill og implementeringen er perfekt. Det er en av grunnene til at forfattere og forskere foretrekker Obsidian fremfor forestilling.

Oppfatning vs Obsidian: Hvilken produktivitetsapp er bedre for deg

Man kan enkelt åpne et notat, trykke på Kommando eller Ctrl-tasten og åpne tilbakekoblingen i et lite popup-vindu for raskt å se på notatets innhold. Når du kobler ett notat til et annet, vil programvaren lage en digital graf for å se senere.

Vi elsker hvordan Obsidian tilbyr muligheten til å se to noter side om side i horisontal og vertikal visning. På en stor skjerm gjør det stor forskjell når du arbeider med flere notater.

Etter å ha lagt til og tilbakekoblet alle notatene, er det bare å åpne grafvisningen fra sidefeltet og Obsidian vil blåse deg bort med alle notatforbindelsene. Hold musepekeren på et hvilket som helst notat, og programvaren vil markere alle notatene som er koblet til den.

Notion og Obsidian er to av de beste produktivitetsprogramvareløsningene der ute. Les sammenligningen for å velge den perfekte programvaren for deg.

Deling og samarbeid

Ingen konkurranse her. Obsidian tillater bare eksport av et notat i tekst- eller pdf-format. Det er ingen måte å invitere andre til å samarbeide om hvelvet.

visning, digital, ta, side, lage, personlig, tnotes, side, obsidianre, få, obsid, basert, kryss, plattformtilgjengelighet, funksjoner

Notion tilbyr sømløst samarbeid med andre medlemmer. Inviter medlemmer til arbeidsområdet ditt, og du kan merke dem med oppgaver og andre prosjektdetaljer.

Ser på fremtiden

Fra nå av jobber Notion med den mye etterspurte frakoblede modusen. Selskapet lover også å ta med native apps for iOS og Android. Notion ga nylig ut Notion APIer for å utforske tredjeparts appintegrasjon med programvaren.

Obsidian jobber med mobilapper i privat beta. Det har også lagt til en pen plugin-butikk for å forbedre funksjonaliteten til programvaren. Vi gleder oss til å se hvordan Obsidian tar opplevelsen videre.

Pris

Begrepet er gratis for personlig bruk. Pro-versjonen med API-tilgang og avanserte samarbeidsfunksjoner er priset til $ 4 per måned.

Obsidian er også gratis. Selskapet tilbyr tilleggspakker som Sync og Publish for henholdsvis $ 4 og $ 8 per måned. Vi fant det litt forvirrende og håper Obsidian ville forenkle prisstrukturen i fremtiden med en enkelt pro- eller premiumplan.

Wrapping Up: Notion vs Obsidian

Den største forskjellen er så tydelig som det kan bli for Notion og Obsidian. Oppfatning er å foretrekke når det gjelder prosjektledelse, oppgavebehandling og personlig wiki-database. Obsidian har den beste grafmenyen for å vise din andre digitale hjerne. Det slår også Notion med en riktig frakoblet modus, tilbakekobling og native apps for Windows og Mac.

Se Også