6 beste lysmålerappene for iOS og Android

Hvis du er fotograf, er jeg sikker på at du må ha hørt om en lysmåler. For de av dere som ikke har det, brukes det til å måle lys for å få den perfekte eksponeringen for bildene dine. Fysisk lysmåler koster mye, og ikke alle har råd til dem. Men du kan få lysmålerapps på iOS og Android for en brøkdel av prisen og bære den i lommen.

Lysmålerenheter (fysisk)

Før vi begynner med lysmålerappene, la oss raskt se på fysiske enheter.

En lysmåler er en håndholdt enhet som leser lyset i omgivelsene dine. Som sagt, det blir ikke billig og kan være utenfor budsjettet for mange analoge fotografer. Siden de fleste av kameraene i dag har en innebygd lysmåler, er det ganske enkelt et tillegg å ha en app. Så hvis du er interessert i filmfotografering, har du også råd til en lysmåler, her er noen bestselgere enheter for lysmåler du kan sjekke ut.

  • Dr.Meter Digital lysmåler ($ 38,89)
  • Sekonic Flashmate lysmåler ($ 219,00)
  • Extech LT40 LED-lysmåler ($ 93,01)

Hvis du fortsatt grubler over nøyaktigheten til disse lysmålerne, så la meg fortelle deg at de fungerer. Disse appene brukes av hundrevis av fotografer. Du må imidlertid merke deg at i motsetning til en enhet, fungerer den kanskje ikke så bra under ekstreme forhold som et veldig svakt opplyst miljø. Når det er sagt, la oss gå videre til lysmåler-apper.

Lysmåler-apper

1. Lysmåler for eksponering

Denne er en ganske lett app da den er under 2 MB. Du kan begynne å måle så snart du laster ned Exposure Light Meter. Bare sett inn ISO (øverst til høyre) og pek mot motivet du vil fange. Appen viser blenderverdi og lukkerhastighet i henhold til gjeldende eksponering. Når du beveger kameraet, vil du merke endringen av eksponeringsverdien øverst på skjermen.

6 beste lysmålerappene for iOS og Android

Det er også en fangstknapp som fryser skjermen og tar bilder med gjeldende eksponeringsverdier. Dette kan være nyttig hvis du ikke vil huske verdiene i hodet ditt.

Få eksponering - lysmåler for Android

2. Lysmåler

Mens den forrige var begrenset til den grunnleggende lysmålerfunksjonen, har denne flere fjær i hatten. Du har flere funksjoner som kameramåler (lys reflektert fra motivet), sensormåler (innfallende lys), manuell kalkulator, hvitbalansemåler osv. I tillegg kan du også lese EXIF-data, dvs. ISO, lukkerhastighet og forskjellige andre bildeverdier.

6 beste lysmålerappene for iOS og Android

Husk at hvis du laster opp bildet på nettet, må du sørge for å gjøre det fjern EXIF-data for å skjule sensitiv info som plassering, fangstdato osv. Hvis du ønsker å skjule elementer på forhåndsvisningsskjermen, kan du også gjøre det fra innstillingsfanen.

Skaff deg lysmåler for Android

3. Lysmåler

Jeg vet at den heter nøyaktig den samme som den siste. Imidlertid er det få forskjeller som kan komme til nytte for både analoge og digitale fotografer. Det er totalt tre modi - Hendelse som lar deg beregne blenderåpning og lukkerhastighet, EV-kompensasjon og Auto ISO som automatisk beregner den beste innstillingen for en kombinasjon av lukker / blenderåpning.

Prøver du å perfeksjonere din analoge fotografering og ikke vil ødelegge bildene dine? Her er de beste appene for lysmålere for iOS og Android.

Bortsett fra det, får du flere funksjoner som mangler i de fleste apper. Noen av disse funksjonene inkluderer ND-filter (opptil 5.0), EV-kalibrering, spotmåling, zoom osv. Det er også en live kameramodus. Det er en premiumfunksjon ($ 1,5 per gang) og leveres med en 3-dagers prøveversjon.

Skaff deg lysmåler for Android

4. Lysvenn

Lightmate har det slankeste grensesnittet til alle lysmålerappene så mye at det vil knuffe deg til å bruke den mer. Innstillingene ligner mer eller mindre på andre apper. Du kan velge ISO og lukkerverdier i henhold til kameraets spesifikasjoner. Appen har to moduser som er blenderåpning og lukkerprioritetsmodus. Du kan bytte raskt mellom dem ved å trykke på lukkerverdien.

lightter, eksponering, lukker, fysisk, enheter, lightterpps, ønske, verdi, lightterndroid, sikker, lar, lightters, fotografering, digital, flytte

Utvikleren introduserte også nylig en eksperimentell pin-hole kamera-funksjon for å beregne eksponering. Så hvis du bruker iOS, er Lightmate absolutt verdt å sjekke ut.

Få Lightmate for iOS

5. Lysmåler - gate

Vurder Light Meter som et alternativ for lysmålere for iOS. Appen har et veldig enkelt grensesnitt og er enkel å bruke. Til å begynne med er det bare å stille inn ISO og lysmåleren viser deg den samsvarende eksponeringsverdien. Brukere kan se ulike eksponeringsnivåer umiddelbart. Videre kan du også markere tiden og blenderåpningen du ønsker.

6 beste lysmålerappene for iOS og Android

I motsetning til andre apper lagrer den de siste målingene og viser dem slik at du får en start når du ønsker å bruke lysmålerappen igjen. En funksjon jeg liker aller best er strømspareren som stopper kameraets lesing når den ikke er i bruk for å spare batteri.

Få Light Meter - Street for iOS

Avsluttende bemerkninger: Hvilken lysmåler-app skal du velge

De fleste brukere prøver først analog fotografering og forlater den senere. Det krever tid og krefter i tillegg til mye tålmodighet. Ikke bekymre deg, du kan også bruk iPhones kamera som en proff. Hvis du er forvirret om å bruke disse appene, kan du ta en titt på YouTube for å få perfekt utforsking av bildene dine.

Les også: 9 beste Vintage Camera Apps for Android

Se Også