Topp apper for fargeblinde for Android og iOS

Selv om det kanskje ikke virker som et stort problem, står en fargeblind person overfor mange utfordringer daglig. For eksempel er daglige problemer som å adskille fargestifter for et barn, oppfatter trafikklys blant de voksne en hindring som fargeblinde mennesker møter hver dag.

Selv om det foreløpig ikke finnes noen kur mot fargeblindhet, kan du bruke apper og teknologi som vil hjelpe deg gjennom daglige oppgaver. Disse appene kan hjelpe deg med å identifisere farger du ikke kan se, skille mellom farger, tilberede mat riktig osv. Så, her er de beste appene for Color Blind.

Lese: Dot Watch Review: En smart klokke for synshemmede

Topp apper for fargeblinde

1. Fargeblind test

For det meste er fargeblindhet problemet ved å skille mellom et bestemt utvalg av farger, for eksempel blå eller lilla, fiolett eller rød, rødbrun eller magenta, etc. Derfor kan en fargeblind person ikke engang vite at han er fargeblind før den er spesifikt diagnostisert. Det er her fargeblinde testappene kommer inn.

Denne appen inneholder flere tester som Ishihara fargesynstest, den Farnsworth D-15 dikotom test, og Color Cube Test. Dette hjelper deg med å identifisere problemer for å kontrollere om det er rød, blå eller grønn fargeblindhet. Det kan gjøres av en voksen og også et barn for å identifisere fargeblindhet i tidlig alder. Appen er gratis, og det er en skikkelig vokalguide på hvert trinn. Husk at dette ikke erstatter en omfattende kontroll av øyelegen.

Oversikt

  • 3 fargeblindhetstester
  • Stemmeguide
  • 6 måneders påminnelse
  • Bare på Android

Topp apper for fargeblind for Android og iOS

Få fargeblind test (Android)

2. Colorblind Helper & Simulator

Denne appen er bare iOS og er mer som en pakke med ting. For det første snublet jeg over denne appen, da den er populært kjent for å hjelpe fargeblinde mennesker til å lage "Ground Beef" perfekt. Hvis du også elsker det og har vanskelig for å skille mellom rosa / grå, bruk dette for å redde deg fra å ødelegge maten.

I tillegg har appen også "The Colorblind Simulator" som gir alle med normal syn et innblikk i en fargeblind persons verden. Til slutt, det som gjør denne appen til en pakke, er den innebygde fargeblindetesten. Så du kan ta en lett selvdiagnostisk test hjemme før du besøker øyelegen.

Oversikt

  • Colorblind stimulator for normal syn
  • Fargeblind selvdiagnostisk test
  • Hjelper deg med å lage Ground Beef

Topp apper for fargeblind for Android og iOS

Få Colorblind Helper & Simulator (iOS)

3. Color Blind Pal

I utgangspunktet hjelper denne appen en fargeblind person med å identifisere farger, og et normalt syn opplever fargeblindhet. Den er skapt av Vincent Fiorentini som selv er rødgrønn fargeblind. Det er enkelt å bruke, bare installer appen og pek enheten mot objektet du vil se. Appen viser navnet på fargen.

Du kan også velge å enten filtrere skjermen for å markere en bestemt farge eller også forhåndsvise i henhold til typen fargeblindhet, for eksempel rød, grønn eller blå fargemangel, normal syn osv. Det kan se ut som en komplisert app når du installere, men det er nok detaljer om hvordan du bruker appen.

Oversikt

  • Finn ut fargen ved å peke kameraet
  • Velg vanlige eller dagligdags fargenavn
  • Frys bildet for nøyaktighet
  • Tilgjengelig på både Android og iOS

Millioner ser verden med mindre farger hver dag, men du kan endre det. Her er de beste appene for fargeblinde som kan hjelpe deg hver dag.

Få Color Blind Pal (iOS | Android)

4. Fargeblindefilter på iOS

Apple har mange tilgjengelighetsfunksjoner som å forstørre teksten, øke kontrasten, invertere farger osv. For å hjelpe de spesiallagede. Det har også en mindre kjent funksjon for fargeblinde personer kalt Color Filters for å skille mellom farger. Aktivering av denne innstillingen vil gjøre det lettere for deg å bruke telefonen og også endre hvordan du ser på bilder og videoer.

Slik aktiverer du fargefilteret.

  • Åpne innstillinger, og gå til tilgjengelighet.
  • Så tap på skjerm og tekst og velg Fargefiltre.
  • Deretter kan du sveipe gjennom de tre fargefilteralternativene eller velge mellom de fire farger fargeforhåndsinnstillingene, som er gråtoner, rød / grønn (Protanopia), grønn / rød (Deuteranopia), blå / gul (Tritanopia).

Det er også et alternativ å justere fargeintensiteten for å gjøre skjermen mer fargeløs eller mer intens.

colblind, som, farge, blind, farger, grønn, test, colblindness, mennesker, lage mat, tcolblind, colblindnesss, blå, se, spesifikk

5. Fargeblindfilter på Android

Det er en tilgjengelighetsinnstilling i Android også for fargeblinde brukere. For å aktivere disse innstillingene,

  • Åpne enhetens Innstillinger-meny og velg Tilgjengelighet.
  • Deretter trykk på Fargekorreksjon ogAktiver Bruk fargekorreksjon.

I likhet med iOS er det tre korreksjonsmodi du kan velge mellom - Grønn-Rød (Deuteranopia), Rød-Grønn (Protanopia), Blå-Gul (Tritanopia).

Topp apper for fargeblind for Android og iOS

6. Testblindhet for fargeblindhet

Color Blindness Test-spillet er ikke din vanlige testapp for fargeblindhet. Den har et spilllignende brukergrensesnitt som kan hjelpe deg med å få en generell ide om du har liten fargeblindhet eller mangel på fargesyn. Det er et greit spill, og du får vist fliser i samme fargepalett med litt forskjellige nyanser. Du må finne den rare mannen ute før tiden løper ut og trykke på den. På samme måte vil et nytt sett med fliser vises når du trykker og går lenger inn i spillet med økende vanskeligheter.

Jeg har også koblet et lignende spill til iOS også. Videre kan du også prøve Color Blind Check-appen på Android.

Oversikt

  • Morsomt og lett å forstå
  • Hjelper deg å vite om du mangler syn

Få fargeblindhetstestspill (iOS | Android)

Topp apper for fargeblind for Android og iOS

Avslutningsanmerkninger

Fargeblindhet er en alvorlig svekkelse og bør ikke undergraves i noen form. Det kan være intenst for noen, og de fleste vet til og med ikke om de har dette synsproblemet før de gjennomgår en screening. Uansett årsaken kan du starte med å ta en test, enten bruke appen jeg foreslo eller besøke øyelegen. Jeg håper disse appene hjelper deg, og du kan oppfatte omgivelsene dine litt bedre. Du kan også bli med i lokalsamfunn som r / colorblind, Colorblind Awareness og We are Colorblind for mer støtte og informasjon.

Les også: De 10 beste appene for eldre som bor alene

Se Også