Beste Birding Apps 2020 (Android og iOS)

Vi har alle vært på et punkt i livet vårt, hvor vi har sett nøye på eller observert fugler. Det være seg på skolen, i dyrehagen eller til og med å sitte sløvt i hagen vår. Selv om det kan være en fin måte å tilbringe tid for de fleste av oss, er fuglekikking eller fugletitting faktisk en lidenskap for ganske mange mennesker. Du trenger kikkert, dyre kameralinser og mye tålmodighet for å lære om fugler. Så hvis du har en smarttelefon og er nysgjerrig, her er de beste fugleappene i 2020.

Lese Toppappene for vinelskere i 2020

1. Collins Bird Guide

Best for - Bird Education Guide

Denne appen kommer fra Collins, som er et stort forlag for pedagogiske og informative bøker. På samme linje, som du ville se i en innbundet bok, inneholder denne appen også illustrasjoner og ekstremt omfattende detaljer om over 700 fuglearter. I tillegg til alt dette, hvis du har barn i huset ditt, kan du også dra nytte av kjøp i appen og nyte dokumentasjonsvideoer på skjermen.

Jeg er enig i at appen koster $ 19, pluss mange kjøp i appen, men hvis du har en iPad, er jeg sikker på at du og barna rundt deg kommer til å elske dette på en større skjerm.

Få Collins Bird Guide på (iOS | Android)

Beste Birding Apps 2020 (Android og iOS)

2. Merlin Bird ID

Best for - Identifisering av fugler med bilder

er det en app for å identifisere fugler? Ja. Appen har en fugleidentifikator som lar deg klikke på bilder av en hvilken som helst fugl eller laste opp fra din lokale lagring og oppdage den for deg. Jeg trodde dette ikke ville fungere, men det er virkelig en fin måte hvis du er i villmarken og uten anelse om fuglen du ser på.

En annen nyttig funksjon i denne appen er nedlastbare Bird-pakker. Disse pakkene inneholder informasjon om fugler som bilder, samtaler og sanger fra regioner som USA, Canada, Mexico, Asia, etc.

Hvis du for eksempel velger US Southwest, viser den hele fugledatabasen i området Arizona og New Mexico. Du kan bla gjennom dusinvis av bilder og også lese om fuglens visuelle egenskaper, hvordan du identifiserer, flere høykvalitets lydlyder osv.

Få Merlin Bird ID for (iOS | Android)

Beste Birding Apps 2020 (Android og iOS)

3. Fugl

Best - Logging Birds

I motsetning til ovennevnte app, hvor det er mer som en guide for å finne mer om fugler, kan du bidra til å bygge og oppdatere databasen. Appen er gratis og lar brukeren også legge inn data uten internettforbindelse.

Denne appen bruker geotagging og viser brukeren en fuglesjekkliste, filtrert etter posisjonen din som kan hjelpe deg med å identifisere dem. Du har muligheten til å legge til fugleobservasjoner når du beveger deg på stien ved hjelp av telefonens GPS. På denne måten trenger du ikke å stoppe, åpne appen og manuelt geo-merke hver gang du ser en fugl.

I likhet med den første appen administreres denne også av Cornell Lab of Ornithology, noe som betyr at dataene du ser er førsteklasses og faktisk korrekt.

Skaff deg eBird for (iOS | Android)

Hvis du er nysgjerrig på fugler, kan du nå bruke telefonen som feltguide. Så her er de beste Birding-appene du bør sjekke ut nå!

4. Song Sleuth

Best for - Oppdage fugler med lyd

Song Sleuth er utviklet av Wildlife Acoustics, og blir utnevnt til Shazam for fugler. Det vil fortelle deg hvilke fuglearter det er med et lydeksempel.

Appen har også Record and ID-funksjon, så når du er ute og hører en fuglesang, spiller du bare inn sangen, og appen viser deg de mest relaterte fuglene med den lyden. Den viser lyden i form av et spektrogram, slik at du sammenligner opptak og eksempelopptak for bedre nøyaktighet.

Jeg prøvde å kjøre noen fuglesanger på YouTube, men det var mer en hit og miss. Jeg føler fortsatt at det vil ha bedre resultater på feltet, ettersom du kan bruke lydredigereren i appen til å isolere fuglelyd for bedre gjenkjenning.

Få Song Sleuth på (iOS | Android)

fugl, ndroid, fugler, viser, utsikt, fuglekikking, collins, bruker, lignende, ebird, kvitring, ønsker, tbird, chelp

5. Chirp Birding

Best for - Social Network for Birders

Hvis du er birder og vil bygge en sirkel med andre fuglekikkere, er denne en app for sosiale nettverk bare for fuglekikkere. Du kan logge på med e-post eller Facebook, og grensesnittet ligner på Facebook for mobil. Du kan sette opp profilen din, sende og motta venneforespørsler og også like og kommentere andre. Den beste delen med denne appen er at når du har en sirkel, kan du lage fuglekikkingarrangementer, invitere andre mennesker og gjøre mye mer. Dette kan være en god læringsopplevelse for både nybegynnere og profesjonelle fuglekikkere å utveksle informasjon.

Hvis du ikke vil bruke andre dedikerte fuglekikking-apper som Merlin Bird eller eBird, kan du bruke innsjekkingsfunksjonen i denne appen og lage fuglekart for deg selv.

Få Chirp Birding på (iOS | Android)

Beste Birding Apps 2020 (Android og iOS)

6. GoBird

Best for - Kartvisning

De fleste av Birding-appene ser ut til å være for kompliserte og overbelastet med informasjon. GoBird fyller akkurat det gapet. Den beste delen av appen er menylinjen nederst. Du kan bytte mellom en listevisning til photoshop-visning (kart) som viser stedene der du kan gå på fugletitting.

Hvis fuglelisten og kartvisningen ikke tilfredsstiller deg, vil sjelden fugledelen sikkert gjøre det. Det viser deg brukergenererte data om sjeldne fugleobservasjoner i ditt område sammen med bilder og generell informasjon.

Skaff deg GoBird for (iOS | Android)

Beste Birding Apps 2020 (Android og iOS)

Avsluttende bemerkninger

Så det er få apper som kan hjelpe deg når du går ut neste fuglekikking. Mens alle appene som er nevnt ovenfor kan brukes hvor som helst, er apper som er spesifikke for land, også tilgjengelig i appbutikkene. Apper som GoBried kan hjelpe fuglekikkere med å holde øye med bare fuglen som er hjemmehørende i sitt land eller område. Hvis du er amatør eller proff birder, bør Merlin Bird ID være ditt valg.

Les også Beste Astronomi-apper for iOS og Android

Se Også