Adobe Spark vs Canva: Hvilket designverktøy som er bedre for deg

Borte er dagene da reklamer pleide å stole på Photoshop for alle designrelaterte krav. Nå har vi spesifikke apper for hvert brukstilfelle. Blant dem får den grafiske designtrenden grep blant de generelle forbrukerne. Australia-baserte Canva leder for tiden popularitetskartene. Adobe er heller ikke langt etter. Selskapet tilbyr Adobe Spark som et Creative Cloud-abonnement. Hvis du blir forvirret mellom de to, la oss utforske alle forskjellene mellom Adobe Spark og Canva.

Adobe Spark vs Canva

Sammenligningen vil være basert på brukergrensesnitt, funksjoner, maler, redigeringsfunksjoner, deling, pris, mobilappopplevelse og mer. La oss komme i gang.

1. Tilgjengelighet på tvers av plattformer

Det er uavgjort her. Både Canva og Adobe Spark er nettbaserte. Det betyr at de er lett tilgjengelige på Mac, Windows og Linux. Mobiltilgjengelighet er ikke noe problem, ettersom begge appene er tilgjengelige på Android og iOS.

Det er imidlertid en liten forskjell. Du kan installere Adobe Spark som en PWA (Progressive Web App) på Windows og Mac. Ingen slike muligheter er tilgjengelige for Canva.

2. Brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet spiller en stor rolle i hvilken som helst designprogramvare. Hvis en bruker har vanskelig for å finne relevante menyer og alternativer, vil han / hun raskt gå over til en rivaliserende tjeneste.

Canva har spikret det grunnleggende. Hver meny, alternativ og redigeringselement er pent organisert. På hjemmet finner du Canva-anbefalinger samt de nylige designene dine for å starte et prosjekt.

Adobe Spark vs Canva: Hvilket designverktøy som er bedre for deg

Overraskende nok har Adobe Spark et rent og minimalt brukergrensesnitt, noe du ikke ofte ser med annen Adobe-programvare. Adobe Spark ber deg med en gang velge fra sosiale medier-omslag og maler. Selv om jeg ikke forstår artiklerintegrering på hjemmesiden. Det er unødvendig og gir ikke arbeidsflyten noen verdi.

Adobe Spark vs Canva: Hvilket designverktøy som er bedre for deg

3. Maler

Maler spiller en stor rolle i ethvert grafisk designverktøy. Nok en gang slår Canva Adobe Spark. Canva tilbyr mer enn 420 000 maler å velge mellom. Til sammenligning har Adobe Spark rundt 37.000 maler som er for lave relativt.

Blir du forvirret mellom Adobe Spark og Canva? Les innlegget nedenfor for å lære om alle forskjellene mellom de to.

La kvantiteten være til side, la oss snakke om malkvaliteten. Selv her fant jeg Canvas samling å være bedre enn Adobe. Det er en mal for alle bruksområder, og de er pent delt inn i relevante kategorier.

canv, maler, redigering, cloud, lets, design, enorme, elementer, canvoffers, drop, måned, få, basert, kreativ, gnist

Jeg syntes Adobe Sparks tilnærming var slurvet. Adobe kunne ha gjort en bedre jobb med kategorisering og generell malkvalitet.

4. Redigeringsfunksjoner

La oss få en ting der ute. Brukergrensesnittet til Canva er jevnere og mer intuitivt. Adobe Spark kan være klumpete og lastes ikke like raskt. Begge redaktørene kan lage det samme sluttresultatet, men Canva får deg dit raskere.

Canva har en visuell drag-and-drop-side-editor som lar deg dra og slippe elementer i designene dine enkelt og raskt.

Adobe Spark vs Canva: Hvilket designverktøy som er bedre for deg

Når det gjelder Adobe Spark, er redigeringsfunksjonene på høyre side av sideditoren mens forhåndsvisning av sanntidsredigering er på venstre side av siden.

Grensesnittet er også rent, og du kan enkelt dra og slippe elementer, tekst eller mediefiler til designene dine.

En ting jeg ikke liker med Adobe Sparks redaktør er at den er litt tregere og henger mens jeg redigerer designene mine. Jeg fant også at Canva hadde bedre skriftvalg sammenlignet med Adobe Spark.

Du kan bruke Adobe Fonts-pakker som Bungee, Acumin og Fira Sans. Du må imidlertid aktivere pakkene før du kan bruke dem.

Adobe Spark vs Canva: Hvilket designverktøy som er bedre for deg

Begge verktøyene er fulle av redigeringsfunksjoner som klistremerker, elementer, logoer, animasjonsalternativer, bakgrunner og mer.

Men når det gjelder styling, fokuserer Canva mer på tekststiler i stedet for på sekundære eller primære skrifter. Så hvis kortet ditt sier god jul, kan du bare velge en tekststil fra biblioteket som passer til temaet, i stedet for å jakte på den perfekte fonten.

5. Sosial integrering

Canva støtter integrasjoner med populære sosiale medieplattformer (Facebook, Twitter, Youtube), filhostingstjeneste (DropBox, Google Drive), musikkhostingsplattformer (SoundCloud, Spotify), nettsteder som er gratis å bruke mediefiler (Pixabay, Pexels), e-postmarkedsføringstjenester (Mailchimp), CRM-tjenester (HubSpot) og mye mer. Det er ganske godt koblet sammen.

Blir du forvirret mellom Adobe Spark og Canva? Les innlegget nedenfor for å lære om alle forskjellene mellom de to.

Canva har også en utskriftstjeneste tilgjengelig, kjent som Canva Print, som lar deg skrive ut designene dine og bestille dem hvis du vil mens Adobe Spark ikke tilbyr denne tjenesten.

Adobe Spark støtter bare integrasjoner med skylagringstjenester som DropBox og Google Drive.

6. Deling og mappeorganisasjon

Mappeorganisasjonen i Canva er en profesjonell funksjon. Hvis du har pro-versjonen av Canva, kan du ikke bare ordne de kjøpte bildene i en mappe, men du kan også opprette andre mapper for å organisere arbeidet ditt.

Det betyr at du ikke trenger å bla gjennom hjemmesiden for å finne dine Instagram-innlegg eller Facebook-omslagsbilder. Denne funksjonen er et produktivitetshack for kraftbrukere.

canv, maler, redigering, cloud, lets, design, enorme, elementer, canvoffers, drop, måned, få, basert, kreativ, gnist

Canva og Adobe tillater begge også sanntidssamarbeid med andre teammedlemmer. Det er som Google Dokumenter for design.

7. Et ord om mobilapper

Både Canva og Adobe Spark tilbyr mobilapper på iOS og Android. I testingen min fant jeg at Canva hadde en bedre app sammenlignet med Adobe Spark. Adobe har en svak ytelse, og jeg hadde vanskelig for å få jobben gjort på den lille skjermen sammenlignet med Canva.

8. Priser

Begge verktøyene er gratis, men det er begrensninger i gratisplanen. For å unngå disse begrensningene, må du betale for både Canva og Adobe Spark.

Canva tilbyr tre planer som varierer fra $ 9,95 - $ 30 per måned, den ene er Pro-planen og den andre er Enterprise-planen. Canva Pro koster $ 9,95 per måned (når det faktureres årlig) eller $ 12,95 hver måned.

Adobe Spark har bare en plan, og det koster $ 9,99 per måned eller $ 99,99 årlig. Adobe Spark leveres også med Adobes Creative Cloud-abonnement som koster $ 52,99 per måned.

Wrap Up: Adobe Spark vs Canva

Dette er et klassisk tilfelle av et fokusert selskap (Canva) som har som mål å levere best mulig grafisk designopplevelse kontra et stort selskap (Adobe) som tilbyr et produkt for å gjøre det samlede Creative Cloud-abonnementet attraktivt. Nybegynnere bør holde fast ved Canva da det gir mer valuta for pengene sammenlignet med Adobe Spark. Gnist er ikke det verdt når du betaler for en frittstående versjon. Men hvis du allerede betaler for Adobe Creative-pakken, er det ikke bra i forhold til Canva.

Se Også