6 beste møbeldesignprogramvare (2020)

Jeg ønsket nylig å kjøpe et nytt skrivebord. Imidlertid er nesten hvert skrivebord jeg så på nettet enten overpriset eller ikke bra nok. Så som en DIY-fyr, ønsket jeg å lage mitt eget modulære skrivebord som kan oppfylle mine spesifikke krav. Selvfølgelig er jeg ikke profesjonell. Så jeg tok litt hjelp fra YouTube-videoer og møbeldesignprogramvare for å designe dekk. Hvis du er i samme posisjon som meg, eller hvis du er profesjonell og leter etter god programvare som gjør det enkelt å designe møbler, så er det noen av de beste programvarene for møbeldesign du kan prøve.

Lese:Beste planløsningsapps for Android og iOS

Beste møbeldesignprogramvare

1. SketchUp

SketchUp er en veldig brukervennlig og funksjonsrik 3D-programvare. Selv om det ikke er en dedikert møbeldesignprogramvare, er det ganske bra å designe møblene. Faktisk er dette programvaren jeg brukte til å designe mitt eget skrivebord. En av de beste tingene med SketchUp er at den er ganske minimal, men likevel fullt utstyrt. Denne kombinasjonen gjør det ganske enkelt å bruke, og læringskurven er ikke så vanskelig. I tillegg har SketchUp et stort 3D-bibliotek som kan brukes til å designe dine egne møbler. I tillegg, når du er designet, kan du eksportere 3D-modellene i en rekke formater som CAD og 3DS.

Selv om det er programvare designet for profesjonelle, er alle målene selvfølgelig presise. Hvis det er nødvendig, kan du til og med prøve forskjellige designvarianter av ditt nåværende design med bare et par klikk. Bortsett fra trebearbeiding og møbeldesign, kan du også bruke SketchUp til 3D-utskrift, byggearbeid, interiørdesign etc.

6 beste møbeldesignprogramvare (2020)

Priser: Basisversjonen av SketchUp er gratis, men er begrenset med hensyn til funksjoner. For eksempel vil du ikke ha tilgang til 3D-biblioteket, 3D-modelleringsalternativer, støtte for 2D-design, stilbygger osv. For avanserte funksjoner må du abonnere på en av de betalte planene. Avhengig av brukssaken din varierer abonnementsavgiften sterkt. Jeg anbefaler deg å sjekke denne siden.

Plattformstøtte: Windows og Mac. Hvis du vil, kan du også bruke nettleserversjonen.

Last ned SketchUp

2. SolidWorks

Når det gjelder 3D-modellering og design, er SolidWorks en av de mest populære og gir deg massevis av muligheter for å designe møblene slik du vil. Siden SolidWorks er en CAD-programvare, kan du stort sett lage hvilken som helst type møbeldesign du vil ha. I tillegg kan du prøve forskjellige materialer, teksturer og andre 3D-elementer for møbeldesignet ditt.

Det som gjør SolidWorks spesiell, er hvor mye fleksibilitet du får og muligheten til å bruke tredjeparts programvare ved siden av eller innenfor SolidWorks. Faktisk har SolidWorks en hel katalog med partnerprodukter som prøver å forbedre og gjøre det enkelt å lage dine egne møbler. Selvfølgelig, som en populær programvare, har SolidWorks et stort fellesskap og noen enorme trebearbeidingsbiblioteker for å komme i gang.

Så bra som det er, er SolidWorks ikke for alle. Sammenlignet med SketchUp er læringskurven bratt.

6 beste møbeldesignprogramvare (2020)

Priser: I skrivende stund er det ingen prisinformasjon på det offisielle nettstedet. Du må kontakte utvikleren og be om et tilbud. Avhengig av hva dine behov er og hvem du er, kan prisene variere.

Plattformstøtte: SolidWorks er bare tilgjengelig for Windows.

Last ned SolidWorks

3. CAD Pro Møbeldesign

Hvis SolidWorks er for mye for deg, kan du prøve programvaren CAD Pro Furniture Design. Nå, akkurat som SolidWorks, kan CAD Pro, som er en CAD-programvare, brukes til en rekke behov. Det som gjør CAD Pro spesiell, er at den har alle de spesifikke verktøyene du trenger for å designe møblene dine.

Funksjonene til CAD Pro inkluderer, men ikke begrenset til, autoshaping, tegningsverktøy, skissesporing, MS Office-integrasjon, et stort bibliotek med DIY-prosjekter og planer, smarte dimensjoner osv. Alt i alt, hvis du er ute etter programvare som er enkel å bruke men har alle viktige funksjoner, så prøv CAD Pro Furniture Design og se hvordan det fungerer for deg.

Været du er en vanlig bruker eller en profesjonell som leter etter god programvare for å designe møbler, her er noen av de beste møbeldesignprogramvarene du kan prøve.

Priser:CAD Pro Furniture Design er en premium-programvare som koster deg en engangsavgift på $ 99,95.

Plattformstøtte: CAD Pro er bare Windows-programvare.

Last ned programvaren CAD Pro Furniture Design

4. SketchList

SketchList er en spesialdesignet programvare som lar deg lage hvilken som helst type møbeldesign du ønsker. Å være en spesialbyggingsprogramvare, den har nesten alt en trearbeider eller designer trenger for å designe gode møbler. Disse funksjonene inkluderer dra og slipp-objekter, Snap-On-objekter, justeringsverktøy, konturer med ett klikk, skjøter med ett klikk, borehullsemulering, tretyper, tilpassede materialer, etc.

Den største ressursen til SketchList er brukervennligheten og de detaljerte instruksjonsartiklene og videoene som viser bruk og triks av programvaren.

Hvis du leter etter en spesialbygd programvare som er enkel å bruke, så gå med SketchList.

møbler, design, støtte, plattform, enkel, prissetting, behov, skisseliste, bra, design, bibliotek, design, funksjoner, materialer, møbler

Priser: SketchList er en premium-programvare som koster $ 149,99 per lisens.

Plattformstøtte: SketchList støtter både Windows og macOS.

Last ned SketchList

5. Treverk for oppfinner

Navnet sier alt, ikke sant? Woodwork for Inventor er designet av AutoDesk for å møte behovene til trearbeidere og møbeldesignere. Av all programvaren i denne listen har Woodwork for Inventor de fleste funksjonene for møbeldesign. Faktisk kommer programvaren med noen interessante funksjoner som automatiske innstikkere og tenner, bokskomponenter, automatiske målinger, materialgenerator, størrelsesberegninger osv. Som en bonus kan programvaren også fungere med en CNC-maskin, hvis du har en.

Nå, med alle disse funksjonene, er det ikke rart at det er et betalt produkt. Imidlertid kan deal-breaker for de fleste være at du trenger å kjøpe programvaren fra den lokale leverandøren. Avhengig av hvor du bor, vil nettstedet gi deg detaljene til leverandøren du kan kjøpe programvaren fra. Annet enn det lille hikke, er Woodwork for Inventor en ganske god programvare for å designe møbler.

6 beste møbeldesignprogramvare (2020)

Pris: I skrivende stund listet ikke nettstedet prisene. Du må kontakte den lokale leverandøren for å finne ut av det. Du kan bruke denne lenken til det formålet.

Plattformstøtte: Bare Windows

Last ned treverk for Inventor

6. Pro100

Programvaren lar deg etterligne virkelige møbeldesignprosesser, det vil si at du får full kontroll over hver liten komponent i et virtuelt rom. Du har friheten til å bruke modeller og råvarer som kommer som standard, eller du kan bli kreativ og tilpasse dem etter hva du vil. Appen gir deg også flere øyne for å se prosjektet, inkludert 3D-visning.

Det er ikke det, når du er ferdig med opprettelsen, kan du ta en .jpg-fil som utdata eller eksportere den i høykvalitets 3D-blitspanorama, og nyt arbeidet ditt i virtuell virkelighet med et par VR-briller.

6 beste møbeldesignprogramvare (2020)

Det utmerker seg ikke bare i design av møbler og interiørdesign, men lar deg også generere produksjonsrapporter, ordreoptimalisering, pristall, etc. Denne programvaren er flott for noen som ønsker fullstendig kontroll på tilpasning med et lettlært og intuitivt grensesnitt. Selv navnet Pro100 når det blir lest opp på polsk betyr 'lett'.

Pris:Du kan prøve demo-versjonen (uten utløp) av programvaren gratis ved å fylle ut dette skjemaet. Noen funksjoner som lagring og utskrift er imidlertid deaktivert.

Plattformstøtte: Bare Windows

Last ned Pro100

Håper det hjelper. Hvis du tror jeg savnet noen av favorittmøbeldesignprogramvarene dine, kan du kommentere nedenfor og dele dem med meg.

Lese: Beste trebearbeidingsapps for iOS og Android

Se Også