Duet Display vs Sidecar: Er det fortsatt verdt å betale for Duet Display?

Duet Display - den populære appen som gjør iPad, eller iPhone til en utvidet skjerm for Mac og PC, har vært iOS eksklusiv i nesten fem år, men utgivelsen av Apple Sidecar i macOS Catalina, har presset Duet Display for å spre vingene til det mest populære mobile OS - Android.

Duet Display vs Sidecar: Er det fortsatt verdt å betale for Duet Display?

Hilsen av apple.com

Under testingen min fungerte Android-appen på samme måte som Sidecar, med mindre problemer og tilkoblingsproblemer. Følgende er noen funksjoner som skiller Duet Display fra Apples Sidecar.

Duet Display vs Sidecar

1. Android som utvidet skjerm

Mens både Duet Display og Sidecar støtter trådløs og kablet tilkobling, men per nå er Sidecar bare tilgjengelig på det nyeste iPad OS (ikke engang iOS). Duet Display støtter derimot Android, iOS og iPadOS. Faktisk er det ikke bare begrenset til Android-smarttelefoner, du kan også gjøre Android-nettbrettet eller Chromebooken din til ensekundær skjerm.

Vinner - Duet Display

2. Gester

Duet Display utvider ikke bare en virtuell skjerm til Android-enheten din, men gir deg også tilgang til å navigere på datamaskinen ved hjelp av berøringsskjermen og med bevegelser som tofingerscrolling, panorering og zooming.

Sidevogn derimot, selv om den støtter berøring, Apple Pencil og rulling med to fingre (i noen få apper), støtter den fremdeles ikke bevegelser, og berøringsnavigasjonene er ikke helt intuitive. For eksempel kan du ikke bla med en finger som du vanligvis ville gjort på iPad, men du må bruke to fingre for å bla. Også den eneste måten å klikke eller trykke på elementer på er å bruke Apple Pencil.

Vinner - Duet Display

3. Speiling / eksternt skrivebord

Det er ganske åpenbart, men jeg synes det er ganske praktisk, speilfunksjonen på Duet Display gir deg friheten til å bruke datamaskinen eksternt med bare din Android-smarttelefon eller nettbrett. Bare ta tak i den trådløse musen og tastaturet, så har du en mobil arbeidsstasjon. Du kan velge å koble til datamaskinen din enten via WiFi eller ved hjelp av mobildata. Mens speilingen fungerer ut av boksen, må du opprette en konto og holde enhetene dine koblet til Internett for å bruke funksjonen for eksternt skrivebord.

Dette er ikke mulig med Sidecar ettersom det fungerer på peer-to-peer-tilkobling, Sidecar har bare en 10-fots rekkevidde. Hvis du går utenfor dette området, vil du se en advarsel på iPad som ber deg om å komme nærmere Mac-en.

Vinner - Duet Display

4. Oppløsning

Duet Display gjenkjenner automatisk de tilkoblede enhetene og justerer den utvidede oppløsningen til den opprinnelige oppløsningen til enheten. Jeg prøvde Duet Display på Pixel 3, og den utvidet skjermen til 2160 × 1080 mens den opprinnelige oppløsningen på datamaskinen min er 1366 × 768. Sidevogn gir mindre oppløsning. Sidecar gjør dette også automatisk og justerer oppløsningen slik at du får en skarp skjerm, selv på iPad.

Vinner - Duet Display

5. Enhetsstøtte

Sidevogn støtter et begrenset antall Macbooks, for det meste 2016 eller nyere. Selv om du kan få det på den eldre Mac-en via terminalen, har noen rapportert forsinkelse i forbindelsen.

For å aktivere Sidecar på eldre Mac-maskiner og enheter (fungerer dessverre ikke på min): standardinnstillinger skriver https://t.co/LLWkWTxkE0.sidecar.display allowAllDevices -bool YES

- Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) 5. juni 2019

Følgende Apple-datamaskiner støtter Sidecar;

  • MacBook Pro (2016 eller nyere)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook (tidlig 2016 eller nyere)
  • MacBook Air (2018)
  • Mac Pro (2019)
  • 27-tommers iMac (sent 2015 eller nyere)
  • iMac Pro

Ikke bare det, Sidecar fungerer også bare med et begrenset antall iPad-modeller som støtter Apple Pencil (Generation 1 & 2). Enhetslisten er som følger:

  • iPad Pro: alle modeller
  • iPad (6. og 7. generasjon)
  • iPad mini (5. generasjon)
  • iPad Air (3. generasjon)

Duet Display fungerer derimot bra på eldre Mac-er og PC-er. Jeg har prøvd det på Macbook Air 2013, og det fungerte like bra som Macbook Pro 2016.

Vinner - Duet Display

6. Sidefelt vs berøringslinje

Begge disse funksjonene fungerer bare med iPad på Mac-datamaskiner. Når du aktiverer disse funksjonene, får du spesialverktøy på iPad-skjermen som bare tilbyr rask funksjonalitetsom Touchbar på Macbook Pros.

Vinner - Uavgjort

7. Pris

Endelig den viktigste forskjellen mellom Duet Display og Sidecar - prisen. Apples Sidecar er gratis, fungerer feilfritt og krever ingen appinstallasjon fra tredjeparter.

For å komme i gang med Duet Display, må du laste ned et gratis Duet Display Client-program på din PC eller Mac og kjøpe den medfølgende appen fra Play Store eller App Store. Den er tilgjengelig på iOS og iPadOS for $ 9,99 og $ 19,99 på Play Store. Imidlertid tilbyr de Android-appen for $ 9,99 som et begrenset tilbud.

Vinner - Sidevogn

8. Oppsett

Siden Sidecar er innebygd macOS Catalina, er det lettere å konfigurere enn å laste ned ekstra apper i tilfelle Duet Display. Bare koble Mac-en til iPad-en din med en kabel eller samme WiFi, og klikk på Airplay-alternativet på menylinjen, og velg din iPad fra rullegardinlisten. Hvis du ikke finner Airplay-alternativet der, går du til Systemvalg> Viser og merker av for alternativet "Vis speilingsalternativer i menylinjen når det er tilgjengelig".

For å få Duet Display til å fungere, må du først laste ned både klient- og serverappen for henholdsvis Mac og iPad (eller Android), og deretter koble dem begge som vi gjorde ovenfor.

Vinner - Sidevogn

Duet Display eller Sidecar; Hvilken skal du velge?

Mens Sidecar burde fungere for de fleste brukere med grunnleggende behov, bør du fortsatt velge Duet Display ellerlignende andre skjermapper for å få ekstra funksjoner som bedre rekkevidde, mer enhetsstøtte og intuitive bevegelser, etc. Sidevogn er også begrenset til et lite antall enheter som kjører det nyeste OS Catalina, noe som betyr at du fortsatt må bruke Duet Display hvis Mac-datamaskinen din kan ' t oppgraderes til Catalina. Hva tror du? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Se Også