Beste hagearbeidsprogrammer for Android og iOS

Lenge før låsingen startet, flyttet jeg til en liten by hjemme hos søsteren min for å fortsette arbeidet mitt hjemmefra. Stedet har en stor gårdsplass med mange blomster, planter og potteplanter. Jeg fliset inn for å så litt mer. Men jeg har begrenset kunnskap om planter, frøplanter, transplantasjoner, gjødsel, skadedyr osv. Så jeg leste mye om det på lokalsamfunn og Reddit.

Det viser seg at det er hagearbeidsprogrammer som kan være nyttige for å kurere hagen min vakrere. Videre er det apper som kan hjelpe meg med å identifisere planter, sette opp vann og høste påminnelser osv. Her er noen av disse appene på både Android og iOS for å hjelpe deg med å hage bedre.

Beste hagearbeidsprogrammer

1. Gardroid

Gardroid, som navnet antyder, er bare Android og spesielt for folk som driver med grønnsaksdrift. Det er en vanlig hagejournalapp som gjør en prisverdig jobb og har en enorm liste over grønnsaker. For å vite mer om en grønnsak, trykk på den for å vise deg all relatert informasjon som spiringsfasen, jordens pH-nivå, passende temperatur osv. Nå kan du legge denne grønnsaken direkte i "Min hage" seksjon. Denne seksjonen holder øye med vanningsdager, varighet, spiring, etc. Dette hjelper virkelig hvis du har flere planter og sliter med å holde oversikt over dem.

Videre viser appen deg også grønnsaker som er ideelle å dyrke i en bestemt sesong. For eksempel er det varm sommer mai i India, og i henhold til appen ville det være ideelt å dyrke asparges, kål, hvetegress osv. Totalt sett likte jeg appen, og jeg var glad for at det ikke er noe unødvendig samfunn og sosiale medier. Imidlertid kunne de jobbe litt med brukergrensesnittet. Appen har også en premiumversjon til $ 2,99 som utvider katalogen til frukt, blomster og urter.

Beste hagearbeidsprogrammer for Android og iOS

Oversikt:

  • Stor liste over grønnsaker sammen med nyttig info som spiringsfase, passende temperatur osv
  • “Hagen min” -delen for å journalføre grønnsakene og vanningsdagene dine
  • Kategorier som foreslår grønnsaker i henhold til måned og årstid

Hvem er det til?

For det meste grønnsaksdrift. Hvis du planter mye grønnsaker i hagen din.

Last ned Gardroid

2. Hagearbeid

I likhet med Gardroid er Gardenate en betalt hageadministrasjonsapp. Så snart du åpner appen, består hjemmesiden av grønnsakene du kan plante i den spesielle sesongen i henhold til din plassering. Sammenlignet med Gardroid er informasjonen om grønnsaker bedre lagt ut og mer beskrivende. I tilfelle du planter en grønnsak, kan du legge den til hagen din. Min favoritt ting er at appen synkroniseres med mobilkalenderen din og sender deg en påminnelse når det er på tide å høste anlegget.

Gardenate er en ganske intuitiv app, men mangler noen få funksjoner sammenlignet med konkurrentene. Appen har ingen vannpåminnelse eller vanndato. Videre er listen over grønnsaker og den innebygde informasjonen om den ikke intensiv sammenlignet med Gardroid. Jeg fant ikke vanndager, jordens pH-nivå, spire dager, ideell temperatur osv.

Beste hagearbeidsprogrammer for Android og iOS

Oversikt:

  • Holder oversikt over grønnsakene dine i hagen
  • Sender deg en påminnelse via mobilens kalender om innhøstingsdatoen
  • Foreslår at grønnsaker vokser i henhold til sted og årstid

Hvem er det til?

Folk på iOS som ikke kan ha Gardroid-appen. For Android er Gardroid et bedre alternativ.

Last ned Gardenate (Android | iOS) ($ 1,49)

3. GardenTags

Til å begynne med er GardenTags Instagram for planter. Du må registrere deg i appen før du kan fortsette. Hjemmesiden til appen består av bilder av planter lastet opp av folk rundt deg. Hovedformålet med appen er imidlertid å hjelpe til med å identifisere planter rundt deg basert på bilder. Du må bare klikke på et bilde av det ukjente anlegget eller laste opp et, og det vil skanne bildet for å poppe opp noen forslag fra databasen. Jeg prøvde det på ca 6 planter i hagen min, og det fungerte ganske bra med de fleste av dem som bougainvillea, aloe vera, blyantkaktus osv.

I tillegg kan du søke i appens leksikon etter planter du ønsker å vite om. Jeg likte visningen av informasjonen i GardenTags sammenlignet med Gardroid-appen. Alt i alt er det mer en app for plantesøk kombinert med sosiale medier og innlegg fra samfunnet. Journallingsdelen betales til rundt $ 5 / måned.

Jeg fliset inn for å hjelpe hageanlegget til søsteren min. Vi brukte hagearbeidsprogrammer som kan hjelpe oss med å identifisere ugress, skadedyr, sette opp vann og høste påminnelser.

Oversikt:

  • Plantsøkemulighet ved hjelp av foto
  • Stor leksikon for å bla gjennom og vite om planter
  • Samfunnsdrevet plattform for å dele og møte andre gartnere

Hvem er det til?

Planteentusiast som vil utforske rundt og kjenne til flere gartnere

Last ned GardenTags (Android | iOS)

4. Blomsterkontroll

Flower Checker er et mer avansert og betalt alternativ til Garden Tags. Det gir eksperthjelp for å identifisere et anlegg. Hvis du har problemer med planteidentifikasjon, kan du laste opp opptil 3 bilder av den på Flower Checker. Disse bildene blir skannet og identifisert av botanikere. De svarer vanligvis innen en time, men du må vente i opptil 24 timer på svaret.

Bortsett fra planteidentifikasjonen, er det ikke noe mye i appen. Når det er sagt, likte jeg ikke kreditsystemet i appen. For hvert svar må du bruke 1 studiepoeng, og du får 3 studiepoeng gratis i starten. Legg ut det, du må betale nesten en dollar for en kreditt.

plante, hage, utsikt, planter, blomst, gardroid, som, temperatur, enorm, lignende, sammenlignet, finne, bilder, innlegg, samfunn

Oversikt:

  • Planteidentifikasjon av sertifiserte botanikere

Hvem er det til?

Hvis ingen av appene kan hjelpe deg med å finne en plante, er Flower Checker en god løsning.

Last ned Flower Checker (Android | iOS) ($ 0,99)

5. PlantNet planteidentifikasjon

Igjen er PlantNet en planteidentifikasjonsapp som ligner på FlowerChecker og GardenTags. Det er ganske populært enn de andre to, og det er en legitim grunn til det. Jeg testet de samme plantene som jeg testet tidligere med Garden Tags og PlantNet hadde bedre anerkjennelse. Det kunne identifisere alle 6 plantene, og dette skyldes mer at samfunnet bidrar til bedre algoritme. I tillegg, hvis du ikke logger på appen, holder den deg borte fra å legge ut søkene dine på sosiale medier og forum. Du bør likevel dele resultatene dine med appen, da det hjelper med å bygge appens algoritme bedre.

I tillegg til det kan du også validere det allerede identifiserte anlegget for å forbedre appen enda bedre. PlantNet gir også en enorm mengde informasjon om anlegget lagt ut på forumet. Denne informasjonen er samlet fra samfunnet, Wikipedia, etc. Alt i alt har appen en mye avansert plantegjenkjenning og er et must-ha for en entusiast.

Beste hagearbeidsprogrammer for Android og iOS

Oversikt:

  • Avansert plante, ugress, bær anerkjennelse
  • Stor database som gir intensiv informasjon om hvert anlegg
  • Samfunnsdrevet innlegg der du kan hjelpe andre med å identifisere et anlegg

Hvem er det til?

Alle som vil identifisere blomster, frukt, bær osv.

Last ned PlantNet (Android | iOS)

6. GrowIt

I likhet med Garden Tags er GrowIt en populær sosial medieplattform for gartnere. Populært, er beskjedent, det er # 2 Trending in House & Home apps. Populariteten til GrowIt skyldes det enorme samfunnet det besitter. Det lar deg komme i kontakt med menneskene og plantebutikkene rundt deg for å plante behov.

Det har også fora der du kan stille spørsmål om jord, skadedyr, gjødsel osv. En liten del av appen er dedikert til planteidentifikasjon. Du kan laste opp bilder av ukjente planter og be samfunnet om å hjelpe deg med å identifisere det.

Beste hagearbeidsprogrammer for Android og iOS

Oversikt:

  • Samfunnsdrevet planteidentifikasjon
  • Vanlige spørsmål og forum for å stille spørsmål om skadedyr, ugress, gjødsel osv
  • Hjelper deg med å identifisere plantebutikker rundt deg
  • Innebygd journal for å legge til hagen og plantene dine

Hvem er det til?

Hvis du har flyttet til et nytt område og vil ha kontakt med likesinnede og finne nye plantebutikker.

Last ned GrowIt (Android | iOS)

7. Hagearbeid

Gardenize er en annen hagejournalapp. Det lar deg legge planter til ditt eget hageområde. Du kan også ha flere hageområder og distribuere plantene dine mellom disse hageområdene. Du kan også opprette hendelser manuelt for å sende deg påminnelser om det. Appen minner deg imidlertid om innhøstingstiden, men automatisk.

Appen kan også synkronisere dataene dine mellom enheter, og derfor må du registrere deg og logge på appen. Den mest skuffende delen er det sosiale medieaspektet som blir presset mye inn i appen. Det er et problem med mange apper i denne listen.

Jeg fliset inn for å hjelpe hageanlegget til søsteren min. Vi brukte hagearbeidsprogrammer som kan hjelpe oss med å identifisere ugress, skadedyr, sette opp vann og høste påminnelser.

Oversikt:

  • Flere hageområder og planter blant dem
  • Last opp bilder av plantene for å holde oversikt
  • Lag hendelser for å stille påminnelser for bestemte datoer og synkronisere mellom enheter

Hvem er det til?

Hvis du har en enorm bakgård og forskjellige hageområder, har appen dekket deg. Dessuten er det bra for folk som har store trær eller frukthager.

Last ned Gardenize (Android | iOS)

Avsluttende ord

Jeg har utelatt noen få apper som Plantifier, PlantNet fordi enten brukergrensesnittet er for gammelt eller at de ikke er til stor hjelp for hagearbeid hjemme. For planteidentifikasjon fant jeg PlantNet og GardenTags å være ideelle. For journaladministrasjon er Gardroid et godt alternativ på Android og Gardentae for iOS. Gi beskjed i kommentarene nedenfor hvis du har spørsmål eller spørsmål.

Les også: Beste bilapper for Android og iOS (2020)

Se Også