10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

Kan videospill gjøre deg smartere? Vel, det kommer veldig an på spillet / sjangeren du spiller. Forskning har gang på gang bevist de mange fordelene ved spill og hvordan det påvirker og pleier sinnet. La oss se raskt på noen av dem.

  • Forbedret koordinering mellom hånd og øye
  • Utvikler ånden i lagspill og kommunikasjon
  • Forbedrer ferdighetsløsningen
  • Bedre hukommelse og forbedret fokus
  • Forbedrer kognitive ferdigheter
  • Forbedrer multitasking ferdigheter
  • Hjelper med rask tenking og beslutningstaking

Det er mye å ta, og selv om ikke alle spill er skapt like, er det noen som er utviklet med tanke på disse fordelene. Merk at alt i tilgang kan være farlig og ikke bra for helsen, og spill er ikke noe unntak. Hold det moderat og bare når du har tid til å spille. Ha det gøy.

Les også: Beste sjakkapper for Android og iOS

Spill for å gjøre deg smartere

1. 100 Logiske spill

Som tittelen antyder, pakker appen 100 spill som er basert på logikk. Et utvalg av uformelle spill som vil holde deg opptatt en stund. Dette er puslespill du må løse med sunn fornuft, logikk og resonnement. Andrea Sabbatini, utvikleren, er populær for å utvikle slike spill. Appen er gratis å laste ned, men annonsestøttet, som kan fjernes ved kjøp i appen.

10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

Last ned 100 logiske spill: Android | iOS

2. Lysstyrke

Lumosity er sannsynligvis et av de mest populære hjernespillene på mobilmarkedet akkurat nå. Lumosity-spill er korte og enkle å spille med forskjellige nivåer som vil bidra til å utvikle hukommelse, forbedre kognitive og problemløsende ferdigheter. Mens noen spill og trening er gratis, må du til slutt abonnere for $ 79,99 årlig.

10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

Lumosity fortsetter å legge til nye spill i blandingen og hevder å ha et team av forskere og lærere som hjelper dem med å utvikle disse spillene for både barn og voksne. Det er en app for hjernetrening som også gir tilbakemelding i form av Brain Performance Index (BPI) score for å hjelpe deg med å forbedre ferdighetene dine over tid.

Last ned Lumosity: Android | iOS

3. Tricky Test 2

Tricky Test var en umiddelbar hit da den ble lansert, og førte til den etterlengtede oppfølgeren. Den kommer med en samling gåter som er relativt enkle å løse. De er faktisk døde, men den vanskelige delen er å ikke bli lurt! Det er et av de spillene der svaret virker for opplagt til å være sant. De fleste mennesker synes det er lett å finne svaret var noe annet, noe som også var åpenbart, men de tenkte aldri på det. Det er en hjernetrim som vil sette et smil på ansiktet ditt og vil at du skal dele, eller rettere sagt teste, vennene dine. Krever kreativ tenkning.

Her er noen av de beste Android- og iOS-spillene som gjør deg smartere og trener hjernen din til å forbedre dine kognitive ferdigheter, hukommelse, puslespill og matematikk.

Last ned Tricky Test 2: Android | iOS

4. Topp

En annen spill-app for å trene hjernen din og ha det gøy mens du gjør det. Med øvelser ble designet av lærere og nevrologer fra Cambridge og New York Universities, vil Peak definitivt topp din interesse. Hjernetreningsøvelsene vil utvikle seg sakte, og hjelper deg med å forbedre korttidshukommelsen, kognitive ferdigheter, koordinering og oppmerksomhetsspenning blant andre ferdigheter. Ikke sikker på hvor du skal begynne? Den leveres med en innebygd trener for å hjelpe deg. Spillene er enkle, men morsomme og engasjerende.

spill, vil, lage, kognitiv, gamesre, smartere, thwill, puslespill, annerledes, rask, logikk, lysstyrke, enkel, gratis, vanskelig

Sammenlign poengsummen din med andre spillere for å vite hvor du står. Du kan låse opp avanserte øvelser ved å kjøpe i appen.

Last ned Peak: Android | iOS

Les også: 9 beste online skytespill for Android

5. Angry Birds

Overrasket? Jeg er ikke. Angry Birds er trolig et av de mest populære spillene på puslespill på mobilplattformen. Hvert nivå gir deg et sett med fugler, med forskjellige krefter, for å bidra til å ødelegge griser som gjemmer seg under og bak de massive strukturer og tårn som ligger foran deg. Det er et strategispill som er engasjerende, supergøy ​​og krever hardt tenking. Spill som disse kan bidra til å forbedre romlig tenkning, problemløsning, oppmerksomhet på detaljer og strategibygging.

10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

De har bygget en serie spill å velge mellom, og nye nivåer blir lagt til med jevne mellomrom. Med en ny film under arbeid er Angry Birds et av de beste spillene for å gjøre deg smartere.

Last ned Angry Birds: Android | iOS

6. Clockwork Brain Training

Clockwork Brain Training har et brukergrensesnitt som ingen andre. Grafikken er så forskjellig at du umiddelbart vil gjenkjenne den på hvilken som helst skjerm en kilometer unna. Det har liksom en maya-følelse. Oppgavene er korte og tar veldig lite tid å fullføre, noe som gjør den ideell for folk som ikke vil forplikte seg til lange timer. Antall spill er få, men de er veldig bra.

10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

Den ble designet for å hjelpe deg med resonnement, fingerferdighet, oppmerksomhet og fokus. Det er flere spillpakker å velge mellom uten abonnementsmodell som er så populær i denne nisje.

Last ned Clockwork Brain Training: Android | iOS

7. 2048

En av de løpssuksessene de siste årene, 2048, ble opprinnelig utviklet av Gabriele Cirulli, tilgjengelig på nettet som et open source-spill. Siden den gang har mange utviklere opprettet apper på dette konseptet som er tilgjengelige på Android- og iOS-plattformene. Forutsetningen for spillet er enkel. Du må flytte fliser med partall for å oppnå totalt 2048.

Her er noen av de beste Android- og iOS-spillene som gjør deg smartere og trener hjernen din til å forbedre dine kognitive ferdigheter, hukommelse, puslespill og matematikk.

Høres enkelt ut? Vent til du prøver det. Rettferdig advarsel, spillet er like vanedannende som de kommer, men det er bra for matematikk, rask tenking, oppmerksomhet og folk som elsker tall.

Last ned 2048: Android | iOS

Les også: Spill som 2048 men større og bedre

8. NYT Kryssord

Kryssord er trolig et av de eldste puslespillene i verden. Folk ventet på at avisen skulle komme, slik at de kunne spille kryssordet. Ikke mer. Du kan spille det offisielle New York Times kryssord på telefonen din. Disse oppgavene vil teste og forbedre ordforrådet ditt, forbedre språket, teste tålmodigheten din og gjøre deg smartere.

spill, vil, lage, kognitiv, gamesre, smartere, thwill, puslespill, annerledes, rask, logikk, lysstyrke, enkel, gratis, vanskelig

Ett nytt puslespill legges til hver dag, pluss at det er utallige andre temabaserte oppgaver å velge mellom. Appen er gratis de første 7 dagene, hvoretter du må abonnere. Selv om det også er mange gratis puslespill-apper, liker jeg NYT en på grunn av deres utvalg av gåter og ordene de kaster i blandingen.

Last ned NYT Crosswords: Android | iOS

9. Løft

Elevate er en av de største konkurrentene til Lumosity og jobber på en abonnementsmodell. De har utviklet en serie spill ved å jobbe tett med lærere. Elevate er designet for å hjelpe brukere med deres kognitive ferdigheter, fokus, matte og mer, og kan også hjelpe med å snakke og vokabular.

10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

Riktignok er antall spill mindre enn Lumosity som tydeligvis har tatt en ledelse, Elevate er fortsatt veldig bra og tilbyr en rekke spill du ikke finner andre steder. Resultatene dine vil bli sporet, og du vil bli presentert med en score som vil bryte ned dine forskjellige ferdigheter, og hvordan de har blitt bedre over en periode når du når nye nivåer i spillet.

Last ned Elevate: Android | iOS

10. Monument Valley 2

Monument Valley er et vakkert puslespill som bruker historiefortelling for å hjelpe deg med å utvikle noen veldig viktige kognitive ferdigheter. For å komme videre, må du løse gåter, finne veien rundt labyrinter og oppdage ledetråder. Det er ikke engang den beste delen. Den beste delen er sinnet som bøyer optiske illusjoner som spillet bruker for å lure deg til å tro at du vet hvilken vei som er. Et vakkert spill som gjør deg smartere.

10 Android- og iOS-spill for å gjøre deg smartere

Spillet ble en øyeblikkelig hit, og siden den gang har det blitt gitt ut en oppfølger som igjen ble mottatt veldig bra. Det vil også lære deg en eller annen ting om arkitektur og hvordan ting fungerer i verden, ved å tappe på fantasien mens du får deg til å smile når du oppdager stiene skjult i vanlig syn.

Last ned Monument Valley 2: Android | iOS

Spill for å gjøre deg smartere

Selv om det er flere andre spill som utvilsomt vil hjelpe deg med å forbedre forskjellige ferdigheter, er dette noen av de beste spillene for Android- og iOS-smarttelefonbrukere. Jeg tror det er en sunn blanding av læring og moro som vil holde deg engasjert i flere uker framover. Når du er ferdig med denne listen, vil du vite helt sikkert hvilken innvirkning de har hatt på hjernen din. Fant du noe interessant selv? Del med oss ​​i kommentarene nedenfor.

Se Også