Leter du etter Scrivener-alternativer? Her er gratis skriverprogramvare for Windows

Jeg er en bokelsker som leser eller lytter til minst én bok hver måned. Over tid fikk jeg vite at det å skrive en bok eller roman, uansett sjanger, er en vanskelig jobb. Det er mye å holde rede på, administrere og gi mening om alt.

Nå er Scrivener en av de mest populære romanene som skriver programvare der ute. Og det fortjener å være det. Du får ikke bare en elegant skriveprogramvare som fungerer på både Windows og Mac, men er også fullpakket. Men alt dette kommer med en pris på rundt $ 50. Selv om det er verdt hver krone, er det ingen grunn til å bruke penger hvis du er nybegynner. For å hjelpe deg med det, her er noen av de beste gratis dedikerte romanforfatterprogramvarene.

Lese: Best Writing App for Mac - The Ultimate Showdown

Gratis roman skriverprogramvare for Windows 10

1. yWriter

yWriter er det nærmeste alternativet til Scrivener - en annen populær programvare for betalt romanforfattere. Imidlertid er yWriter ikke bare gratis, men støtter flere plattformer som Windows, Android og iOS. I likhet med Scrivener bruker yWriter prosjektstruktur for å opprettholde skrivingen. I et bestemt prosjekt kan yWriter enkelt dele romanen din i flere scener eller kapitler med liten innsats. Det beste er, i motsetning til annen programvare, fokuserer yWriter hovedsakelig på scener i stedet for kapitler. Bortsett fra det, er programvaren også i stand til en storyboard-visning med en visuell layout av hele boka.

Andre funksjoner i programvaren inkluderer, men ikke begrenset til, muligheten til å omorganisere scener, dra og slipp-støtte for å omorganisere kapitler og scener, automatiske lagringer og sikkerhetskopier, karaktervisninger, konflikt- og resultatfelt og mye mer.

Leter du etter Scrivener-alternativer? Her er gratis skriverprogramvare for Windows

Enkelt sagt, yWriter har nesten alle funksjonene du forventer av en profesjonell romanforfatterprogramvare. Så hvis du leter etter en offline programvare som fungerer på skrivebordet og mobiltelefonen din, så prøv yWriter.

Husk at med alle funksjonene kan yWriter til tider være litt overveldende. Når du først er vant til det, kommer du imidlertid ikke tilbake.

Last ned yWriter

2. Reedsy

Reedsy er et enkelt, men funksjonelt og samarbeidende nettverktøy for å skrive og redigere romaner. Det som gjør Reedsy spesiell er dets minimale utseende og brukervennlige funksjonssett. Siden verktøyet hovedsakelig er designet med tanke på samarbeid, kan to eller flere forfattere samtidig jobbe med en bok. Som en del av samarbeidsalternativene støtter Reedsy kommentarer og versjonering for å holde rede på alle tingene i boken din.

Legg til det, Reedsy gir deg profesjonelle maler for å komme i gang med å formatere boken din. Når du er ferdig, kan du enten kopiere redigering på egen hånd eller ansette en profesjonell kopieredigerer med bare noen få klikk. Selvfølgelig kan du bruke de innebygde alternativene til å raskt eksportere boken din i et bredt spekter av formater som EPUB og PDF.

Leter du etter Scrivener-alternativer? Her er gratis skriverprogramvare for Windows

Alt i alt, hvis du er på utkikk etter et gratis redigeringsverktøy for samarbeidende romaner, så prøv Reedsy og se hvordan det fungerer for deg. Tross alt er det gratis.

Gå til Reedsy

3. FastPencil

FastPencil er veldig lik Reedsy ved at det er et samarbeidende roman-skrivende nettverktøy med brukervennlig brukergrensesnitt. Mens du skriver, kan du enkelt dele, dra og slippe eller omorganisere en hvilken som helst scene eller et kapittel etter behov. I tillegg gir nettverktøyet deg gratis, profesjonelt designede temaer for å formatere boken din.

En av de beste tingene med FastPencil er at mens flere forfattere jobber med en bok, kan de laste opp referanseaktiver som er tilgjengelige for alle. Hvis det er nødvendig, har nettverktøyet alle alternativene du trenger for effektiv kommunikasjon mens du samarbeider.

Scrivener kommer med en pris på rundt $ 50. Selv om det er verdt hver krone, er det ingen grunn til å bruke penger hvis du er nybegynnere. Her er noen av de beste gratis dedikerte romanforfatterprogramvarene.

Å være et profesjonelt verktøy, har appen muligheter for versjonssporing, fullstendig metadatasamling, muligheten til å forhåndsvise og eksportere boken din i flere formater osv. Som en kirsebær på toppen gir appen deg til og med gratis online støtte for å hjelpe deg med alle problemer.

Gå til FastPencil

4. Wordcradle

Hvis du ikke er klar for profesjonelt verktøy som yWriter og FastPencil, er Wordcradle noe for deg. Dette nettbaserte verktøyet er ganske enkelt og greit både når det gjelder funksjoner og bruk. Akkurat som med yWriter, vurderer Wordcradle alle historiene dine som prosjekter og gir deg muligheten til å dele hvert prosjekt inn i kapitler. I tillegg til prosjektvisningen har Wordcradle også karakter- og idédugnadsseksjoner. Som du kan fortelle fra selve navnene, hjelper Character-delen deg med å holde oversikt over alle tegnene, og brainstorm-delen lar deg lage fargerike indekskort for å fange ideer og andre kreative tanker.

Når du er ferdig med å skrive, kan du eksportere prosjektet i formatet du ønsker. Dessverre, selv om Wordcradle er en god gratis programvare for romanskriving, er det kopieringsredigeringsalternativer.

ywriter, fokus, gratis, som, gi, sivete, ser, skriving, scener, alternativer, writingid, bok, holde, enkel, profesjonell

Hvis du ikke har noe imot det og leter etter et enkelt verktøy med minimumsfunksjoner for å komme i gang med å skrive en bok, kan du prøve Wordcradle.

Gå til Wordcradle

5. Pro Writing Aid

Pro Writing Aid er et kraftig nettverktøy som hovedsakelig er rettet mot å gjøre skrivingen din mer konsistent og lesbar. Sammenlignet med programvaren og nettverktøyene ovenfor, er ikke Pro Writing Aid laget for å skrive store bøker. Det kan imidlertid være et flott verktøy for kopieredigering og korrekturlesing med en båtmengde av alternativer som kan sjekke og gi deg forslag til hvordan du kan rette opp eventuelle feil og inkonsekvenser i sanntid.

Leter du etter Scrivener-alternativer? Her er gratis skriverprogramvare for Windows

Enkelt sagt, Pro Writing Aid hjelper deg kanskje ikke riktig med å administrere kapitler, scener og tegn, men hvis du er ute etter en dyktig grammatikkontroller, stilredigerer, kopieredigering og korrekturlesing, bør du definitivt prøve Pro Writing Aid.

Gå til Pro Writing Aid

6. Fokusforfatter

Focus Writer, som du kan se fra selve navnet, er en stasjonær programvare som hovedsakelig er rettet mot å fjerne distraksjoner mens du skriver. Mens du arbeider med Focus Writer, skjuler det alt annet enn siden du jobber med. For å få deg til å konsentrere deg om å skrive, lar Focus Writer deg sette dine egne mål med tidtakere og alarmer.

Leter du etter Scrivener-alternativer? Her er gratis skriverprogramvare for Windows

Hvis du leter etter enkel, gratis og bærbar programvare som lar deg skrive uten forstyrrelser overhodet, så er Focus Writer noe for deg. Visst, det er veldig begrenset når det gjelder funksjoner, men for enkel skriving og første eller grove utkast er Focus Writer en god start.

Last ned Focus Writer

Det var alt, for nå. Dette var noen av de beste appene som vil hjelpe deg med å få neste Nobelpris. På et seriøst notat, yWriter. er en av de beste gratis programvarene for å ta notater, og dele manuskripter i kapitler og scener. Alternativt, hvis du er villig til å bruke penger, bør du vurdere Scrivener. Den har en gratis prøveperiode på ikke 30 dager på rad, noe som er nok å avgjøre om det er verdt prisen.

Hvis du tror jeg savnet noen av favorittprogrammene dine for gratis romaner, kan du kommentere nedenfor og dele dem med meg.

Se Også